Για άλλη μία διοργάνωση, ο θεωρούμενος ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο Λιονέλ Μέσι, θα αποχωρήσει χωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αργεντινή έπεσε σε μια σαφώς καλύτερη Γαλλία κι αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ αναμετρήσεων...


Το παιχνίδι ήταν χορταστικό, καθώς οι δύο ομάδες δεν θυσίασαν το θέαμα για το αποτέλεσμα. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με πέναλτι, όμως ισοφαρίστηκαν και, μάλιστα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 χάρη σε μια γκολάρα του Ντι Μαρία!

Αυτό ήταν όμως... Απέδειξαν πως ήταν πιο ομάδα, ανασυντάχθηκαν και έβγαιναν όποτε ήθελαν στην επίθεση, με τρεις μπαλιές. Ειδικά ο Μ'μπαπέ έκανε... πάρτι από τα δεξιά και η γλώσσα του Ματσεράνο έβγαινε δέκα πήχεις έξω όταν προσπαθούσε να τον ακολουθήσει. Έτσι ήρθε η ισοφάριση, έτσι προηγήθηκαν ακόμη και με 4-2. 

Οι Αργεντίνοι, με τον Μέσι να βολοδέρνει στο κέντρο και να μην μπορεί να πατήσει περιοχή, κατόρθωσαν απλά να μειώσουν στις καθυστερήσεις. Δεν κρατούσαν τα νεύρα τους, έριχναν κλοτσιές όπου έβρισκαν και, όταν, σε κάποια στιγμή, ο Μέσι κατάφερε να μπει στην περιοχή, απογοήτευσε τους πάντες με ένα ξεψυχισμένο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Γάλλος γκολκίπερ.

Όσο για τους Γάλλους κέρδισαν τόσο εύκολα που στο τέλος του αγώνα ασχολούνταν μόνον με την κίτρινη του Ματουιντί, που τον αποκλείει από το επόμενο παιχνίδι.