Τον κίνδυνο να χαθούν επενδύσεις για το περιβάλλον που αγγίζουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στην τακτική συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) στη Θεσσαλονίκη.



Μιλώντας για τα έργα που πρέπει να γίνουν, ο κ. Φάμελλος είπε  ότι η αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καθυστερήσει να προσαρμοστούν στον περιφερειακό της σχεδιασμό, παρ’ ότι ο τελευταίος έχει ψηφιστεί από την ΕΕ του ΦΟΔΣΑ ήδη από τον Μάρτιο του 2016. «Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, δεν έχει νόημα να υποδείξουμε τις καθυστερήσεις. Προέχουν η κοινωνία και η οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας. Διότι, εάν δεν γίνουν τα έργα, η περιοχή θα χάσει επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ, θα υποβαθμιστούν το περιβάλλον και η αναπτυξιακή προοπτική», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.


Ζήτησε συγκεκριμένο πρόγραμμα έργων του Φορέα που θα υλοποιήσει τον περιφερειακό σχεδιασμό «με βάση την τελευταία έγκριση για μελέτες της τάξης των 3,7 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε πότε και πού θα υλοποιηθούν τα έργα, τι θα περιλαμβάνουν και τι χρειάζεται να κάνουν οι δήμοι άμεσα, εντός του 2018, ώστε να ανταποκριθούν σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές», είπε.