Αρχίζει σήμερα το κινηματογραφικό αφιέρωμα στα γεγονότα του Γαλλικού Μάη του ’68,  από την Κινηματογραφική Λέσχη των Εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το Κέντρο Μελετών και Ερευνών για το Σινεμά (ΚΕ.Μ.Ε.Σ.) στον κινηματογράφο ΒΑΚΟΥΡΑ 1. 

Δέκα ταινίες με τις πιο διάσημες υπογραφές (Αντονιόνι, Γκοντάρ, Πόλακ, Μπερτολούτσι, Ασαγιάς) που μιλάνε για εκείνες τις ημέρες με καθηλωτικό τρόπο και σπουδαίους ηθοποιούς.

Το αφιέρωμα του Γαλλικού Μάη ξεκινάει με την ταινία «Κάτω τα κεφάλια» που είχε ως γαλλικό τίτλο « ΄Ηταν κάποτε η επανάσταση». Αυτή η μέγιστη ταινία του μάγου Σέρτζιο Λεόνε δε διαθέτει μόνο την εκπληκτική μουσική του Ένιο Μορικόνε , ούτε τις αριστοτεχνικές ηθοποιίες του στυλίστα Τζέημς Κόμπουρν και του πληθωρικού Ρόντ Στάϊγερ ,αλά ιδίως μια πάλλουσα καρδιά και δύναμη. Η ζωή είναι μια διαρκής αντίσταση ενάντια στο κακό , μια συνεχής επανάσταση και μια αδιάκοπη διόρθωση των προσωπικών μας λαθών και επιλογών. Η ταινία είναι γεμάτη δράση, μεγαλοπρεπείς σκηνές συγκρούσεων, χιούμορ, εκπλήξεις και δυνατές δραματικές στιγμές. Το «Κάτω τα κεφάλια» ουσιαστικά μας λέει τι πρέπει να κάνουμε για να μην σκύβουμε ποτέ στη γή υποταγμένοι αλλά απλόχερα μας θυμίζει τι σημαίνει υψηλή κινηματογραφική ψυχαγωγία.

Σήμερα 2/5 στις 19:30! Και στις 22:15 Ο " Μιλού τον Μάη / Milou en Mai " του Λουί Μαλ.
Τιμή εισιτηρίου: 5€ | Ημερήσιο: 7€ | Full Pass: 30€, Full Pass Φοιτητικό, Ανεργίας: 25