Μέτρα ασφαλείας στο camp στα Λαγκαδίκια ζητά ο δήμαρχος




Να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια, καθώς και στην τοπική κοινότητα, ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης. 


Με κατεπείγον έγγραφό του προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειακό Συντονιστή Β. Ελλάδος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζητά άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας Λαγκαδικίων, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.



Αφορμή για το αίτημα του δημάρχου αποτελούν τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρα(7/5) στο camp και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, ενός εξ αυτών σοβαρά και τη σύλληψη τεσσάρων (δύο Σύριων, ενός Πακιστανού κι ενός Παλαιστίνιου).

Όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο του κ. Καραγιάννη, η κατάσταση εντός του camp είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με συνεχείς συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής καταγωγής. Προβλήματα όμως καταγράφονται και εκτός της δομής. Υπογραμμίζει ότι στο καμπ που ήταν σχεδιασμένο να φιλοξενεί 200 άτομα, πλέον ζουν -ο ένας πάνω στον άλλον- 600 μετανάστες.