Συνεχείς σποραδικές καταιγίδες ξέσπασαν, νωρίτερα (12.49 μ.μ.) σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.


Περιοδικά έπεφτε χαλάζι, ειδικά στα δυτικά, αλλά και στο κέντρο της πόλης. Στις ανατολικές περιοχές έβρεχε, κατά περιόδους, με μεγάλη ένταση.

Αρκετοί οδηγοί σταματούσαν στις άκρες των δρόμων, έως ότου κοπάσει η καταιγίδα και συνεχίσουν την πορεία τους.



Παρασύρθηκε γυναίκα

Το κέντρο της άμεσης δράσης στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε κλήση από πολίτη ο οποίος ανέφερε ότι τα ορμητικά νερά της καταρρακτώδους βροχής παρέσυραν ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή των Συκεών. 

Ο πολίτης που κάλεσε την Αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα παρασύρθηκε από την οδό Μεσολογγίου μέχρι την οδό Βενιζέλου και ότι κατάφερε να κρατηθεί από κάποιο σχοινί την τελευταία στιγμή.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της Αστυνομίας, όμως δεν εντόπισε την ηλικιωμένη. 



Πλημμύρισε το δημαρχείο!

Τόση ήταν η ένταση της βροχής που ακόμη και το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης... πλημμύρισε!

Συγκεκριμένα, πλημμύρισε το ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκεται η Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα ορμητικά νερά έσπασαν τον υαλοπίνακα της αυτόματης συρόμενης πόρτας και μπήκαν με ορμή στο χώρο!

Επίσης, πλημμύρισε το τρίτο υπόγειο του πάρκινγκ, το οποίο, όμως, δεν είχε μέσα αυτοκίνητα.



Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε η υπηρεσία του Europe Direct, όπου τα νερά έφθασαν το μισό μέτρο, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν, πανικόβλητοι, να περισώσουν κομπιούτερ και έγγραφα!

Την ίδια ώρα, από τους υπονόμους τα νερά "έβγαζαν" πνιγμένα ποντίκια!



Η κατάσταση αυτήν την ώρα

Αυτήν την ώρα (14.00) υπάρχουν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη που είναι, κυριολεκτικά, αδιάβατοι από τα νερά της βροχής που λίμνασαν. Στο Βαρδάρη, αλλά και στο Συντριβάνι και στη ΧΑΝΘ, το ύψος του νερού τώρα φθάνει στα 30 εκατοστά, ενώ την ώρα της καταιγίδας ξεπέρασε το ένα μέτρο!

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην 26ης Οκτωβρίου, στην περιοχή του ΦΙΞ. Αντίθετα, η Δυτική Είσοδος δεν έχει κάποιο πρόβλημα και όλα τα οχήματα κινούνται προς τα εκεί.



Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο της πόλης, ενώ αρκετοί επαγγελματίες, κυρίως ιδιοκτήτες περιπτέρων, έπαθαν μεγάλες ζημιές, αφού το νερό στο κέντρο παρέσυρε εμπορεύματα, ακόμη και παρκαρισμένα μηχανάκια!