Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για όλα όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, τοποθετήθηκε με συνέντευξή του σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της συμπρωτεύουσας, σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ΠΑΟΚ και την αναμόρφωση του γηπέδου της Τούμπας αλλά και την διασταύρωση συμφερόντων μεταξύ ποδοσφαιρικών παραγόντων και πολιτικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι «τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται εντός γηπέδων», ενώ τοποθετήθηκε και για την πρόταση στον Νίκο Γκάλη.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Για την πορεία του ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν της Super League: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Και χαίρομαι που βλέπω τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει ποδοσφαιρικά πολύ καλύτερα. Χαίρομαι που υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλό αυτό. Και στεναχωριέμαι όταν η αντιπαράθεση φεύγει από τα γήπεδα και πηγαίνει αλλού. Δεν είναι καλό αυτό. Τα ματς και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται πάντα στο γήπεδο».

Για τις σχέσεις των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων με την πολιτική: «Από εκεί και πέρα - μιας και κάνατε μία αναφορά και για τα ζητήματα της ολιγαρχίας και των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων - θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Θέλω καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι. Και δεν έχω προσωπική κόντρα με κανέναν. Αρκεί να μην μπαίνουν οι επιχειρηματίες στα χωράφια της πολιτικής. Νομίζω ότι είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος σ αυτό το οποίο λέω.

Σέβομαι και τιμώ οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στη χώρα, πόσο μάλλον εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είναι μία πόλη, η οποία χρειάζεται σήμερα σημαντικές επενδύσεις. Και όσο κάποιος κινείται στο πλαίσιο της νόμιμης επιχειρηματικής δράσης, θα είναι καλοδεχούμενος από μένα. Αλλά καλό είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα να μην μπλέκει με την πολιτική και να μην γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις».

Για τη νέα Τούμπα: «Mιας και είναι επίκαιρη η συζήτηση και για την αναμόρφωση, για το καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ, είμαι πάντα θετικός σε τέτοιες υποδομές υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται η νομοθεσία και οι περιβαλλοντικοί όροι. Πιστεύω ότι τα καινούρια γήπεδα αναβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα του ποδοσφαίρου».

Για τη βία στο ποδόσφαιρο: «Θα ήθελα να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε πραγματικά ένα πρωτάθλημα χωρίς βία, όπου οικογένειες να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο με ασφάλεια και να πηγαίνουν τα νέα παιδιά και να χαίρονται το ποδόσφαιρο και την ομάδα την οποία υποστηρίζουν. Και, όπως σας είπα, οι διαφορές να μην λύνονται στα αθλητικά δικαστήρια, αλλά να λύνονται το γήπεδο και να κερδίζει πάντα ο καλύτερος».

Για το εάν έχει καταθέσει πρόταση στον Νίκο Γκάλη να πολιτευτεί: «Σέβομαι τον Νίκο Γκάλη, αλλά δεν του έχει γίνει καμιά πρόταση από εμάς».

Για τον ελληνικό αθλητισμό: «Και δεν είμαι παθιασμένος οπαδός. Μου αρέσει ο αθλητισμός, μου αρέσει να βλέπω ελληνικές ομάδες να είναι ανταγωνιστικές. Θα ήθελα πραγματικά να αναβαθμιστεί συνολικά η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να δω περισσότερους νέους Έλληνες παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες σε ελληνικές ομάδες».