[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο 19/5/2018, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "ήταν ένα ξεκάθαρο και οδυνηρό κρούσμα ακροδεξιάς βίας, και η απάντηση σε αυτό πρέπει να δοθεί από τη Δικαιοσύνη με τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όλων των δραστών και από την κοινωνία με την περιθωριοποίηση κάθε σχήματος ή προσώπου που ανέχεται ή επιδοκιμάζει τη βία ως πολιτικό επιχείρημα".  

Γίνεται, ακόμη, αναφορά στα φέικ νιούζ που είχαν προηγηθεί: "Η επίθεση αυτή έφερε επίσης για μιαν ακόμη φορά στην επιφάνεια τις καταλυτικές συνέπειες της παραπληροφόρησης: Η βιαιότητά της τροφοδοτήθηκε, μεταξύ άλλων, από φημολογίες που κυκλοφορούσαν επί ημέρες στη δημόσια σφαίρα ως «ειδήσεις».  Το γεγονός αυτό δείχνει ότι επείγει μια συμμαχία του δημοσιογραφικού κόσμου με το κοινό, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία των πληροφοριών που διακινούνται στον δημόσιο διάλογο και να περιθωριοποιηθούν το ταχύτερο όσοι προσπαθούν να βαφτίσουν ενημέρωση τον εθνικιστικό λόγο του μίσους που παράγουν ή αναπαράγουν δίχως έλεγχο και ατιμώρητα".Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]