[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Βήματα προόδου αλλά μεγάλη απόσταση στο θέμα με τα Σκόπια βλέπει ο Τζανακόπουλος


H κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία έναντι όλων ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση» με τα Σκόπια.


Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, υπήρξε το πρωί της Τρίτης συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Υποστήριξε ότι σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας, αυτό θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση της περιοχής. 

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά όπως είπε, απέχουμε από την επίτευξη συμφωνίας. «Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία Τσίπρας και Ζάεφ στη διάρκεια της συνάντησης στη Σόφια».

Για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας, έκανε λόγο για μία υπερώριμη μεταρρύθμιση για τον εκδημοκρατισμό του εκλογικού συστήματος ενώ κάλεσε τη ΝΔ να σταματήσει – όπως είπε – «να λειτουργεί ως δύναμη στείρου αρνητισμού».

Για το θέμα των συντάξεων και των περικοπών που έρχονται, είπε ότι όλα εξαρτώνται από την δημοσιονομική πορεία της χώρας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ως θέμα συζήτησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Στα θέματα της οικονομίας, ο υπουργός Επικρατείας  υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «επιτυχής ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης ώστε να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία για την καθαρή έξοδο από το 3ο πρόγραμμα εντός Ιουνίου, έξοδο δηλαδή που δεν θα συνοδεύεται από πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

Για το θέμα του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση απλής αναλογικής αλλά και τις τοποθετήσεις κομμάτων, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ολίγον απλή αναλογική». 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]