[Εκλογές][bsummary]

Καλαφάτης: Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν ενδιαφέρεται για το αν θα είμαι εγώ ή ο Μπουτάρης υποψήφιος δήμαρχος

AGG LIG_ (7 of 19)


Να απαντήσει στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2019, κλήθηκε για άλλη μία φορά, σήμερα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.Αφορμή η τοποθέτηση του Γιάννη Μπουτάρη, λίγο νωρίτερα, στο ίδιο ραδιόφωνο, σύμφωνα με την οποία θα είναι, εκ νέου, υποψήφιος για Δήμαρχος.


«Με όλο το σεβασμό στο θεσμό του δημάρχου, δεν παίρνω τοις μετρητοίς αυτά που λέει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κι αυτό επειδή διατυπώνει, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, εντελώς διαφορετικά πράγματα για το ίδιο θέμα. Έχει πει ότι είναι πιο ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΣΟΚ -κι όταν του το θυμίζω εκνευρίζεται- έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει Ποτάμι, συμμετείχε στην πολιτική… δράση άλλου κόμματος και τώρα αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά μου, θα τιμήσω ως τέλους την εντολή των πολιτών της Θεσσαλονίκης να ασκήσω αντιπολίτευση. Εκτός υμών των δημοσιογράφων και ημών των υποψηφίων, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, μόνο για το ποιος θα είναι υποψήφιος δεν ενδιαφέρεται. Είναι τόσα τα προβλήματα του μέσου Έλληνα, που υποτιμούμε τη νοημοσύνη τους αν πιστεύουμε ότι ασχολείται από τώρα, με το ποιος θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης σε 18 μήνες», απάντησε ο Σταύρος Καλαφάτης.Όσον αφορά το θέμα του Κλεισθένη, τόνισε: «Το σχέδιο νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση, αρχικά για 15 μέρες (κάτι που ακούγεται ως ανέκδοτο), θα πρέπει να επιστραφεί στους εμπνευστές του ως επιεικώς απαράδεκτο. Είναι ένα έκτρωμα –και να σκεφτεί κανείς ότι προηγήθηκε ενάμισης χρόνος επεξεργασίας. Αποκλειστικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να ελέγξει, όσο μπορεί περισσότερο, μέσω μειοψηφιών, τα δημοτικά συμβούλια».


Και πρόσθεσε: «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα διαλύσουν κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν. Κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –είτε αφορά τη χρηματοδότηση, είτε την αύξηση των πόρων- δεν το ακουμπά αυτό το νομοθέτημα».


Ερωτώμενος για τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο ίδιο θέμα, τόνισε ότι «αποτελεί μια μοναδική μειοψηφία σε σχέση με το τι συμβαίνει σε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα. Όταν είσαι δήμαρχος της δεύτερης πιο μεγάλης πόλης της Ελλάδας θα έπρεπε να βγεις μπροστά και να διεκδικήσεις όλα τα σημαντικά προβλήματα της Τ.Α. κι όχι να ΄σαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που άλλωστε δηλώνει συνεχώς ότι είναι με το γκουβέρνο, όχι μόνον αλληθωρίζει προς τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ουσιαστικά πάει να τους πιάσει από το χεράκι, για να περπατήσουν μαζί. Γι ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]