Δέν γνωρίζω αν ο κύκλος της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ έκλεισε και αν θα πρέπει να γίνει γενικό λίφτινγκ στην ομάδα.
  
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Αυτό θα το αποφασίσουν οι έχοντες τα κλειδιά του τμήματος, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, είναι πώς το σύνολο του κόσμου του ΠΑΟΚ οφείλει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτή την ομάδα, σε αυτούς τους ανθρώπους, που μέσα σε τέσσερα χρόνια κατέκτησαν πέντε κύπελλα και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Κατά την άποψη μου το πρωτάθλημα βόλεϊ του 2017 ήταν το πιο μάγκικο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ ( ως σύλλογος) καθώς κατακτήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του βασικού του αντιπάλου. Όπως βέβαια το πρώτο ντάμπλ που ξεκίνησε από την Σύρο. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή και κανείς δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν. Όπως και το βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Η πραγματικότητα λέει πώς ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα. Το άξιζε. Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας τον οποίο πρέπει να δεχθούμε. Λάθη έγιναν, πάντα έγιναν, αλλά η κατάκτηση του κυπέλλου, έσωσε κατά την άποψη μου την χρονιά, όπως και η παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό του πρωταθλήματος. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπέγραψε κανείς. Σαφώς και το θέμα Γκόμεζ επηρέασε την ομάδα, καθώς η απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον αθλητή, έσπειρε έναν πανικό, μεταγραφικό, όταν φάνηκε πώς ο παίκτης δεν μπορούσε. Φυσικά και μιλάμε για έναν παίκτη θεμέλιο λίθο στην δυναστεία του ΠΑΟΚ στο άθλημα, αλλά ο αθλητισμός είναι σκληρός και δεν χωράει συναίσθημα.

Και κάπως ετσι ερχόμαστε στο αύριο. Στην επόμενη μέρα. Όπου και πάλι θα απαιτηθούν χρήματα. Αρκετά περισσότερα, καθώς η κάθοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, θα ανεβάσει και τον συναγωνισμό και το μπάτζετ της ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Στον ΠΑΟΚ τα χρήματα τα βάζει ο Θανάσης Κατσαρής και ο Αντώνης Τσαλόπουλος, και όσα έρχονται από διαφημίσεις, χορηγούς και εισιτήρια. Τα οποία δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε να έχει ο σύλλογος. Ο Αντώνης Τσαλόπουλος, αποτελεί έναν βασικό οικονομικό πυλώνα και για τον ΑΣ και ειδικότερα για το βόλεϊ. Όμως αγαπητοί μου δεν επαρκούν τα χρήματα, μια που ο Ολυμπιακός θα θελήσει να διατηρήσει τον κορμό της ομάδας του ενώ και ο Παναθηναϊκός του Γιαννακοπουλου θα μπει δυνατά για να κάνει θόρυβο. Άρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει και άλλου πόρους και άλλους ανθρώπους σαν τον Τσαλοπουλο για να αντέξει τον συναγωνισμό. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, θα τον προσπεράσουν οι εξελίξεις.

Στο διά ταύτα, οι Θανάσης Κατσαρης και Αντώνης Τσαλόπουλος, πρέπει να συγκαλέσουν μια συνάντηση με επιφανείς οικονομικούς παράγοντες που θα θελήσουν να στηρίξουν τον πρωταθλητισμό της ομάδας.

Το να κάνουμε κριτική είναι εύκολο.

Το να βρίσκουμε λύσεις είναι το δύσκολο.

Το να βοηθήσουμε το τμήμα είναι το ζητούμενο και όχι να αφορίζουμε, ακολουθώντας υψηλή ρητορική εκ του ασφαλούς

Το μεράκι και η τεχνογνωσία των ανθρώπων που διοικούν έφεραν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αλλά πλέον τα χρήματα είναι απαραίτητα.

Ενα θερμό χειροκρότημα λοιπόν για την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, που και φέτος κατέκτησε ένα κύπελλο, και πλέον ας στρωθούμε στην δουλειά, ο καθένας από το πόστο του, για να βάλουμε ένα λιθαράκι στον νέο ΠΑΟΚ. Χρόνος υπάρχει, κινήσεις θα γίνουν, και η υπομονή είναι απαραίτητη από όλους μας.

Και όχι μουρμούρες, παρακαλώ, όχι μουρμούρες... Στοιχειωδώς αυτή η ομάδα, αυτό το τμήμα αξίζουν -για να μην πω απαιτούν- τον σεβασμό όλων σας και όλων μας.

ΣΣ1

Ακόμη ψάχνω να βρω το γιατί ο ΠΑΟΚ του πρώτου τελικού, μετά το 2-2 δεν ξαναπήρε σετ. Συνέβη όμως και ανήκει στο πίσω. Το μπροστά μας νοιάζει.