Ηλικιωμένος παλαιοπώλης και 48χρονη πελάτισσα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία.



Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν την πληροφορία ότι ο 81χρονος είχε στο κατάστημά του και πουλούσε αρχαία αντικείμενα. Έκαναν έφοδο την ώρα που η 48χρονη ετοιμαζόταν να φύγει, με αρχαία αντικείμενα που είχε αγοράσει και τους συνέλαβαν.






Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 αρχαία νομίσματα και φορητές εικόνες που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων. Τα νομίσματα, που χρονολογούνται από τους κλασσικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους και από τους ρωμαϊκούς και υστερορωμαϊκούς χρόνους, βρέθηκαν σε κατάστημα που λειτουργούσε ο 81χρονος στο κέντρο της πόλης, καθώς και στην κατοχή της 48χρονης.




Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί απόφαση του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που επικύρωσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.


Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.





Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία