Η αλήθεια είναι πώς καθόλη την διάρκεια της σεζόν η ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης 

Μεταπτώσεις αγωνιστικές, αλλά χωρίς νόημα καθώς δεν έχασε έως τότε κάτι. Μπορεί να δέχθηκε κριτική, αλλά στην κανονική διάρκεια της σεζόν όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε διάφορα πρόσωπα, με εξαίρεση το πρώτο πρωτάθλημα όπου από τον Ιανουάριο η ομάδα έδειχνε ότι είναι αχτύπητη. Οι.. βιαστικοί έκριναν και φέτος με κακία την ομάδα, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα, η ομάδα έχει δεθεί, έχει ένα εξαιρετικό κλίμα, πολύ καλούς αθλητές και η ομάδα ετοιμοπόλεμη για την σειρά των τελικών.

Όπως γνωρίζετε λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είναι στην σειρά των τελικών για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και θα υπερασπιστεί τους τρεις τίτλους του κόντρα στον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και τρίτη συνολικά στην ιστορία και να κατακτήσει το νταμπλ, όπως και το 2015.

Αν θέλουμε να σταθούμε στους τομείς που επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να εμφανιστεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ, θα αναφέρουμε σαφώς την ψυχή, αλλά και την αγωνιστικότητα, που έδειξε στο σύνολο της η ομάδα όταν τα πράγματα έφτασαν στα ματς που κρίνουν τίτλους. Το είδαμε στον ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, το είδαμε στον ημιτελικό του πρωταθλήματος κόντρα στον Φοίνικα.

Μόνο τυχαία δεν είναι η παρουσία του ΠΑΟΚ σε συνεχείς τελικούς και κυρίως το οτι σε τέσσερα χρόνια κατέκτησε πέντε τίτλους. Οι “ασπρόμαυροι” θα πάνε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη νίκη και να στείλουν το πλεονέκτημα της σειράς στο paok sports arena.

Φαβορί δεν υπάρχει όσο και αν πολλοί υποστηρίζουν πώς ο φετινός «δικέφαλος του βορρά» δεν ειναι η ομάδα των τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων, ενώ οι Πειραιώτες όχι απλά είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα αλλά έχουν φτάσει και στον τελικό του Challenge Cup. Ομως αυτά είναι όλα θεωρητικά, καθώς σε τέτοια ματς όλα αυτά δεν μετράνε.

Το απέδειξε η ομάδα του Ρίτσι και στο final 4 του κυπέλλου. Στους τελικούς μετράει μόνο η ψυχή και η θέληση. Και τα δύο τα έχει ο ΠΑΟΚ και μπορεί να πανηγυρίσει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα του. Το ότι έχει μειονέκτημα έδρας, δεν λέει τίποτε σε μια ομάδα, η οποία είναι η μοναδική στην ιστορία του Ελληνικού βόλεϊ, που κατέκτησε πρωτάθλημα ξεκινώντας από την θέση 4, με το απόλυτο μειονέκτημα δηλαδή, και στους ημιτελικούς και στους τελικούς.

Και κλείνω με μια ερώτηση προς τους κριτές της κανονικής περιόδου βέβαια, που αναδιπλώθηκαν. Αν αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ φέτος δεν είναι τεράστια επιτυχία, τότε τι είναι; Κυπελλούχος Ελλάδας και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Tο ξαναγράφω για να το εμπεδώσετε όλοι. Εχθροί και φίλοι.