«Απαράδεκτη, άνανδρη και φασιστική» χαρακτηρίζει την ενέργεια διαδηλωτών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς να πετάξουν τα  στεφάνια που κατέθεσαν η ΕΔΟΘ και η ΔΑΚΕ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ από το μνημείο του εργάτη μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά.

Την Πρωτομαγιά, με το που έφθασε η πορεία των Αριστεριστών στο Μνημείο του Εργάτη, κάποιοι από τους διαδηλωτές έψαξαν ανάμεσα σε δεκάδες στεφάνια που είχαν κατατεθεί, άρπαξαν τα στεφάνια της ΕΔΟΘ και της Δ.Α.Κ.Ε.  ΙΔ. ΤΟΜΕΑ και τα πέταξαν.

«Με έκπληξη και οργή διαπιστώσαμε πως οι ενέργειες αυτές έγιναν παρουσία, αν μη τι άλλο, γνωστών συνδικαλιστών  και μέλη διοίκησης της ΕΔΟΘ, που ευτυχώς είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, άνθρωποι που την επόμενη μέρα μπήκαν στις σχολικές τάξεις για να διαπλάσουν το χαρακτήρα των παιδιών μας και να τα διδάξουν», καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα σε ανακοίνωσή της! Κι αναρωτιέται: «Να διδάξουν τι άραγε»;

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η στοχοποίηση της ΔΑΚΕ από συγκεκριμένη ομάδα αριστεριστών δείχνει την ενόχληση που προκαλεί σε πολλούς η σοβαρότητα και η σταθερότητα των θέσεων και πράξεων  της παράταξης μας η οποία βρίσκει μεγάλη απήχηση στους εργασιακούς χώρους αναδεικνύοντας τη ΔΑΚΕ κυρίαρχη δύναμη τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα».

Τα μέλη της ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα τονίζουν «προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες ενέργειες και προσβολές από κανέναν, και ας μην κάνουν το λάθος να εκλάβουν την ευγένεια ως αδυναμία. Οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται! Η ΔΑΚΕ θα συνεχίσει να λειτουργεί με σημαία το σύνθημά της: Ελεύθερη Σκέψη – Ελεύθερη Δράση»!