Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που ξέσπασε, το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό είναι το φωτορεπορτάζ της Σίσσης Βασιλειάδου, από το κέντρο της πόλης.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο δίκτυο υδροδότησης. Σε αρκετές περιοχές η υδροδότηση από την ΕΥΑΘ διακόπηκε, επειδή στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου υπήρξε πρόβλημα και η πόλη, αυτήν την ώρα, υδροδοτείται από τις ποσότητες που υπήρχαν στα υδραγωγεία και τις δεξαμενές.



Μεγάλα τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτήν την ώρα (16.20) χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει όλο το κέντρο της πόλης, περιοχή του Καυτανζογλείου και μεγάλο τμήμα των Αμπελοκήπων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Θαν. Τσαμπάζης, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί στο κέντρο της πόλης, ενώ δεν είναι δυνατή ούτε η άντληση των νερών, καθώς και τα αντλητικά μηχανήματα στους υποσταθμούς λειτουργούν με... ηλεκτρισμό! Την ίδια στιγμή, το κέντρο βλαβών στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν είχε... ρεύμα και δεν λειτουργούσαν καν τα τηλέφωνα και οι ασύρματοι!



Πλημμύρες σε Δημαρχείο και ΔΕΘ

Πολλά τα προβλήματα και στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, καθώς πλημμύρισε το υπόγειο, όπου βρίσκεται το αρχείο. Πλημμύρισε το γραφείο του Europe Direct, ενώ μικρό πρόβλημα υπάρχει σε τμήμα του Ληξιαρχείου.

Πλημμύρισε και το υπόγειο του παραδοσιακού κτιρίου της Αναγεννήσεως, το ΚΕΠ στο σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες δημοτικές δομές, χωρίς, όμως, σοβαρά προβλήματα.



Στη ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η Ανθοέκθεση, τα νερά της βροχής παρέσυραν τις γλάστρες με τα φυτά! Ήταν λες και  πέρασαν τα νερά χειμάρρου, που παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Οι γλάστρες της Ανθοέκθεσης κατέληξαν στην... πλατεία ΧΑΝΘ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι "έξυπνοι" βρήκαν την ευκαιρία και μάζευαν τις γλάστρες για να τις πάνε στα... σπίτια τους!



Μεγάλα τα προβλήματα στους δρόμους


Πολλά τα προβλήματα στους δρόμους του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Τα φερτά υλικά κατέστρεψαν τα οδοστρώματα, ενώ τα νερά της βροχής παρέσυραν κάδους απορριμμάτων. Στην οδό Μεσολογγίου σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημιές, όπως και στη Μετεώρων.

Μάλιστα, στην Πορτάρα, από την ένταση της βροχής και της χαλαζόπτωσης κόπηκε εναέριο καλώδιο της ΔΕΗ το οποίο έπεσε στο δρόμο. Περίοικοι τοποθέτησαν πάνω στο δρόμο μία καρέκλα, έως ότου πήγε εκεί συνεργείο της ΔΕΗ και απομάκρυνε το κομμένο καλώδιο.



Αλλά και στους δρόμους του κέντρου, πολλά ήταν τα προβλήματα. Τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν επί ποδός από την πρώτη στιγμή μετά την καταιγίδα, άνοιξαν πρώτα την περιοχή της ΧΑΝΘ, όπου  υπήρχε μεγάλο πρόβλημα από φερτά υλικά και, ξεκινώντας από το κέντρο, συνέχιζαν τον καθαρισμό δρόμων και πεζοδρομίων και σε άλλες περιοχές.

Με δυσκολία "άνοιξε" η περιοχή του Συντριβανίου, ενώ ως αυτήν την ώρα (16.40) προβλήματα υπάρχουν στο Βαρδάρη.



Σύμφωνα με τον επιτετραμμένο σύμβουλο του δήμου Θεσσαλονίκης για την καθαριότητα Λάζ. Ζαχαριάδη, τα συνεργεία είχαν καθαρίσει επιφανειακά τα φρεάτια απορροής, όμως το θέμα υπήρξε στο συνολικό δίκτυο, το οποίο δεν είναι ευθύνη του δήμου. "Είναι ένα θέμα στο οποίο, ως δήμος, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε", είπε. Επίσης, έδωσε εντολή όλα τα συνεργεία της Καθαριότητας να βγουν στους δρόμους και να καθαρίζουν οδοστρώματα και πεζοδρόμια από φερτά υλικά.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς αύριο το πρωί.