31-05-2018 Ypourgos-AS Zagora_1


Την αδυναμία του να παρέμβει στη διαμόρφωση της τιμής του γάλακτος παραδέχτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση του δίτομου έργου για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, χθες, στην Αθήνα.



Ο υπουργός  απηύθυνε «ύστατη έκκληση», όπως είπε, στους αιγοπροβατοτρόφους και τους τυροκόμους, οι οποίοι, από σήμερα, άρχισαν κινητοποιήσεις: «Η υπεράσπιση του γάλακτος και της φέτας περνάει μέσα από τη συνεργασία τους. Δεν μπορεί να παρέμβει ο Υπουργός στην τιμή, αυτήν την διαμορφώνει η αγορά, και στην αγορά οι κτηνοτρόφοι μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά μόνον όταν είναι οργανωμένοι. Μία λοιπόν Διεπαγγελματική, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα… Θα περιμένω μέχρι να λήξει η θητεία μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.


Επίσης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ανοργάνωτους αγρότες να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κονδύλια που προβλέπονται από το αντίστοιχο μέτρο του ΠΑΑ και να προχωρήσουν στη συγκρότηση συνεργατικών σχημάτων.