Επίθεση με γροθιές κλωτσιές και κάθε είδους χειροδικία δέχτηκε πριν από λίγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Την επίθεση δέχθηκε από εξαγριωμένα μέλη ποντιακών συλλόγων τα οποία με το που τον είδαν στην κοινή εκδήλωση των Ποντίων για τη Γενοκτονία, όρμησαν πάνω του και άρχισαν να τον βρίζουν. Σε κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε,  Από τις βρισιές του στιλ "λαμόγιο" και προδότη, κάποιοι όρμησαν πάνω του, τον χτύπησαν στο πρόσωπο άλλοι τον κλότσησαν ενώ κάποιοι άλλοι έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου στο οποίο τον επιβίβασαν κυριολεκτικά σηκωτό.

Ο δήμαρχος κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε από την περιοχή.

Για την υπόθεση ήδη επιλήφθηκε η αστυνομία.

Καταδικάζουν οι Εντάξει

Από τη Δημοτική Παράταξη «Εντάξει», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση,   σχετικά με το περιστατικό σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης:

«Οι “Εντάξει” έχουν ταχθεί και θα τάσσονται πάντα κατά κάθε πράξης   βίας, από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο στόχος. Καμία πράξη βίας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Δημοκρατική έκφραση των  πολιτών».

Η δήλωση της ΥΜΑΘ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο 19 Μαΐου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης:


"Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον Γιάννη Μπουτάρη. Η βία δεν τιμά το μήνυμα της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ούτε τις αξίες του λαού και του πολιτισμού μας, που απαιτούν την αξιοπρέπεια και το σεβασμό ακόμη και του εχθρού μας. Εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης με την επίθεση σε έναν άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα θεσμικός αντιπρόσωπος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ηλικία που προστάζει το σεβασμό, πρέπει να απομονωθούν από την υγιή κοινωνία και να αντιληφθούν το μεγάλο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν".

Ανακοίνωση και από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Όποια διαφωνία και αν έχει κανείς με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρη, οφείλει να παραδεχτεί πως πρόκειται για έναν δημοκράτη, προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Η επίθεση που δέχθηκε, σήμερα στο Λευκό Πύργο, από ακραίους τραμπούκους είναι άνανδρη και απολύτως καταδικαστέα".