[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Απλώνουν χέρι στο Αιγαίο Γιλντιρίμ και ο στρατηγός Ακάρ
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αρχηγός  των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ για Αιγαίο και Μεσόγειο. Το ίδιο προκλητικός και ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.


«Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το έθνος και τη πατρίδα μας θα το εκτελέσουμε χωρίς κανένα δισταγμό. Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.

Η δήλωσή του μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».

Νωρίτερα είχε απλώσει χέρι και ο ... Γιλντιρίμ!

"Η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει προνομιακή μεταχείριση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία", τονίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής». Ο τούρκος πρωθυπουργός μιλά για την ένταση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η θεμελιώδης πηγή της έντασης είναι η ελληνική αντίληψη που θεωρείο ολόκληρο το Αιγαίο συνολικά ελληνική θάλασσα».

Την ίδια στιγμή απορρίπτει τις αιτιάσεις περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου και διαβεβαιώνει ότι η Άγκυρα παραμένει αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Η απάντηση της ΝΔ


«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε το γραφείο Τύπου της ΝΔ προσθέτοντας ότι είναι προφανές ότι οι προκλήσεις αυτές δεν πτοούν την Ελλάδα.

«Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι επιτελείς της Άγκυρας ότι με τη στάση τους απομονώνουν τη χώρα τους από την Ευρώπη, την καθιστούν αβέβαιο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και προβληματικό γείτονα για τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου» σημειώνει η ΝΔ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]