[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Εθελοντές καθάρισαν τον Κελλάριο Όρμο

KEL-768x385


Εθελοντές καθάρισαν, για όγδοη φορά σήμερα, την ακτή στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο του Κελλάριου Όρμου (κοντά στο Ποσειδώνιο).Η δράση διοργανώθηκε από το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν  μαθητές του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων iSea και εθελοντές της ομάδας ethelon.


Οι εθελοντές κατάφεραν να συλλέξουν περίπου δέκα σάκους με απορρίμματα, ανακυκλώσιμα και μη. Κατά την καταγραφή απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε, αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από χρήσεις θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως είναι τα δίχτυα και τα πολλαπλά κομμάτια φελιζόλ, ενώ επίσης την τιμητική τους είχαν και εκατοντάδες τεμάχια από πλαστικό που βρίσκονται σχεδόν θαμμένα στην ακτή.


Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «Καθαρίζουμε την Ευρώπη», την οποία για την Ελλάδα συντονίζει η HELMEPA, ενώ τα αποτελέσματα από την καταγραφή των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν θα μεταφερθούν σε βάση δεδομένων και θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]