Μια 54χρονη Ελληνίδα ήταν ο εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας, από το εξωτερικό.


Η 54χρονη συνελήφθη, μαζί με τον 59χρονο συνεργό σύζυγό της στη Θεσσαλονίκη, στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της πόλης. Στην ίδια υπόθεση ενέχονται άλλοι τρεις έμπροι ναρκωτικών, οι οποίοι, ήδη, βρίσκονται στις φυλακές.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 422 γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης, 12 ναρκωτικά χάπια, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σουγιάς, 920 ευρώ για τα οποία η αστυνομία υποστηρίζει ότι είναι «εισπράξεις» από το εμπόριο ναρκωτικών και δυο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Την ηρωίνη έφερνε, από την Τουρκία, αλλοδαπός. Εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν 62χρονος Έλληνας, ο οποίος βρίσκεται, πλέον, στις φυλακές και κινούσε, από εκεί τα νήματα και την παρέδιδε στην 54χρονη η οποία, ως… υπαρχηγός, αναλάμβανε να «μοιράσει» την ποσότητα στους «ντίλερ» κι αυτοί την έδιναν στα «βαποράκια» για να φθάσουν τα «φιξάκια» της ηρωίνης στις «πιάτσες» των τοξικομανώντης Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των πέντε, συνολικά, μελών της σπείρας (του ζευγαριού και των τριών κρατουμένων στις φυλακές) σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία, παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.