Έντεκα παράνομους μετανάστες, από τους οποίους τους τρεις μέσα στο... πορτ μπαγκάζ, είχε στοιβάξει σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη στα Λαγκαδίκια έξω από τη Θεσσαλονίκη!


Ο νεαρός διακινητής εντοπίστηκε χθες (02-05-2018) το πρωί, κοντά στα Λαγκαδίκια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Οδηγούσε Ι.Χ. γεμάτο μετανάστες. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά εκείνος πάτησε το γκάζι!

Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον μπλοκάρουν σε δρόμο της περιοχής. Ο 24χρονος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας στα χωράφια κι όταν οι αστυνομικοί τον έπιασαν πάλεψε μαζί τους για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν οι έντεκα μετανάστες, από τους οποίους οι τρεις ήταν στριμωγμένοι, σα σαρδέλες, στο πορτ μπαγκάζ. Κανείς τους δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  οι μετανάστες είχαν περάσει τον Έβρο κι εκεί συνάντησαν τον 24χρονο διακινητή που ανέλαβε να τους φέρει Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα, ο 24χρονος χρησιμοποιούσε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας κι είχε τις αληθινές κρυμένες στο όχημα. 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθειας, αντίστασης και πλαστογραφίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.