[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης: Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται«Ας ενώσουμε τη φωνή μας και κυρίως ας αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για μηδενική ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται. Γιατί δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Γιατί η βία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο».

Την έκκληση αυτή απηύθυνε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα (Δευτέρα 21 Μαΐου 2018) το απόγευμα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε "θλιβερό το θέαμα που παρακολουθήσαμε προχθές", εξέφρασε τη χαρά του "που ο Δήμαρχος είναι απολύτως υγιής" και καταδίκασε "απερίφραστα, κατηγορηματικά και χωρίς αστερίσκους την επίθεση εναντίον του", επίσης "τη βία από όπου κι αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται" κι αποδοκίμασε "το γεγονός ότι στη δήλωσή του ο κ. πρωθυπουργός έσπευσε να επισημάνει ότι η επίθεση δεν προερχόταν από αγανακτισμένους ή κάποιο συγκεντρωμένο πλήθος. Δεν δικαιολογείται καμιά μορφή. Ακόμη κι αν προέρχεται από αγανακτισμένους που πράγματι μπορεί να υπάρχουν", υπογράμμισε.

Καταδίκασε, επίσης, "την υποκρισία όλων αυτών που σιωπούσαν και ανέχονταν παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν, όπως στην περίπτωση του Κωστή Χατζηδάκη, του Γιώργου Κουμουτσάκου και προπάντων τη στυγνή δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Μαρφίν", υπογράμμισε πως "η ανοχή στη βία δεν είναι δικαίωμα κανενός", διερωτήθηκε "ποιοι σιωπούσαν και εξακολουθούν να σιωπούν στις επιθέσεις εναντίον πολιτών από αναρχικούς και Ρουβίκωνες και διάφορες άλλες συλλογικότητες" και καταδίκασε "τη ρητορική του μίσους όπως εκφράστηκε, δυστυχώς, με τη φράση του Πρωθυπουργού ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’".

Μίλησε για "απόπειρα διχασμού της πόλης", θυμίζοντας ότι διαφωνεί "με τις πράξεις του Δημάρχου, με το λόγο του, με τις προκλήσεις που εξαπολύει σε βάρος των Μακεδόνων και των Ποντίων" και πρόσθεσε: "Στη Δημοκρατία όμως τις διαφωνίες μας τις συζητούμε, τις θέτουμε στην κρίση του πολίτη. Δεν τις μετατρέπουμε σε σύγκρουση. Ούτε επιτρέπουμε τη χρήση βίας".

Αφού θύμισε ότι έχει προσωπική πείρα επιθέσεων σε βάρος του, κι ότι δε διανοήθηκε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα κάλεσε το σώμα "να συμφωνήσουμε σε ένα γενικό πολιτικό συμπέρασμα: ότι δυστυχώς η βία είναι παρούσα σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνίας και τη πολιτικής. Σε επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, σε τραμπουκισμούς, σε μπάχαλα, σε “ακτιβιστικές” παρεμβάσεις. Η ρητορική του μίσους έχει μπει σε κεντρική ατζέντα, η επένδυση στο μίσος και στο διχασμό αποτελεί δυστυχώς κυβερνητική επιλογή. Το πολιτικό τσιτάτο «ή εμείς ή κανείς» θα μας στοιχειώνει για πολύ καιρό αν δεν δράσουμε και αν δεν σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σε τέτοιους λογικές", κατέληξε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]