Ένα σύνθημα. πολλά χειροκροτήματα, έκρηξη σε έναν μοναδικό ποδοσφαιρικό ναό, με τους πραγματικούς πρωταθλητές Ελλάδας. Και μετά η σιωπή στην ψυχή.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Παράλληλα όμως και ένα κενό συναισθημάτων στην Τούμπα, σε μια χρονιά που μια ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο του πρωταθλήματος, αλλά δεν μπορεί να πανηγυρίσει αυτό που στα μάτια όλων κέρδισε. Το πρωτάθλημα δηλαδή.

Αν μάλιστα το τέλος του πρωταθλήματος είχε γεύση, θα ήταν σίγουρα πικρή για τον ΠΑΟΚ. Την ομάδα που έπρεπε να είναι πρωταθλήτρια, καθώς σε όλα τα σπορ ο πρωταθλητής κρίνεται στους αγωνιστικούς χώρους. Χιλιογραμμένα μπορεί κάποιος να πει, ειπωμένα, αλλά ξέρετε, κάτι τέτοιες ώρες είναι που η πίκρα ξεχειλίζει και η αγανάκτηση φωλιάζει στα σωθικά.

Αυτό αφήνει και σε μένα η σεζόν που τελείωσε αυτό το Σαββατιάτικο βράδυ. Μια “γλυκόπικρη γεύση”. Αλλά και σίγουρα έντονα συναισθήματα από όλα όσα συνέβαιναν με τα καραγκιοζλίκια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ που συνέχισε την ανοδική του πορεία και αυτή την σεζόν, επιτυγχάνοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είδε τις δικαστικές αίθουσες και τους δικαστές να δίνουν το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Αυτό εγινε και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, τότε πιθανόν να εθελοτυφλεί.

Αν εξαιρέσω αυτό τότε ναι σε γενικές γραμμές η χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλά για τον ΠΑΟΚ, που είναι και στον τελικό του κυπέλλου. Να πεις τι; για το ματς με τον Πλατανιά. Αλλιώς το περιμέναμε όλοι μας αυτό το ματς, αλλιώς μας ήρθε. Και αναγκαστικά πάμε στα αγωνιστικά αν και άλλες είναι οι σκέψεις που βασανίζουν το μυαλό μου τέτοιες ώρες. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο σχετικά γρήγορα γκολ με Πέλκα (9') και Πρίγιοβιτς (15') και στην συνέχεια, αν και είχε καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν τόσο φλύαρος, και για αυτό δεν πέτυχε και άλλα γκολ, πριν το 93' όταν .και πάλι ο Πρίγιοβιτς σκόραρε για το 3-0. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Ακόμη και η Τούμπα είχε αλλού τον νου της. Στο κύπελλο, στον Μελισσανίδη και στους πραγματικούς πρωταθλητές. Πολύ όμορφη τέλος η στιγμή των παικτών με τα παιδιά τους.

ΣΣ1

Το ξαναγράφω γιατί θα σκάσω. Ξενερώσαμε από τις δικαστικές αίθουσες και την κλοπή του πρωταθλήματος, άλλα η ομάδα αξίζει το χειροκρότημα όλων μας.