"Δυνάμεις σκοταδισμού και επιθετικότητας κινούνται και συσπειρώνονται στα ανατολικά μας σύνορα". Αυτό υποστήριξε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στην Ημερίδα του ΓΕΕΘΑ με θέμα "Ζητήματα Στρατηγικής και Ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο".

Η κ. Τσαρουχά υποστήριξε ότι "μια άλλη περιπέτεια φαίνεται ότι ξεκινά για την πατρίδα μας, απέναντι σε δυνάμεις σκοταδισμού και επιθετικότητας που κινούνται και συσπειρώνονται στα ανατολικά μας σύνορα". 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Ο στρατός μας και οι πολεμιστές μας στάθηκαν πάντοτε οι επάξιοι προστάτες και φρουροί των ιδανικών μας. Ακόμη όμως και όταν ο εχθρός ήταν πολύ ισχυρότερος για να τον αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά, η ξεκάθαρη εξωτερική μας πολιτική και οι σταθερές συνεργασίες μας με τις δυνάμεις της Δημοκρατίας και της Προόδου, επέτρεψαν να ξεπεράσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις και να συνεχίσουμε την ιστορική μας πορεία. Μια τέτοια περιπέτεια ολοκληρώνεται στις μέρες μας, καθώς η στάση της ελληνικής κυβέρνησής να λάβει την πολιτική ευθύνη, ολοκληρώνοντας έναν αριθμό σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οδηγεί τώρα τη χώρα μας στην τελική έξοδο από τα μνημόνια που πλήγωσαν το σύνολο του ελληνικού λαού".