Η Θεσσαλονίκη μετράει τις πληγές της μετά τη θεομηνία της Πέμπτης (10/5), ωστόσο οι ζημιές θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες, εάν τα εργοτάξια του μετρό δεν λειτουργούσαν σαν λεκάνες εκτόνωσης!


Η απίστευτη αυτή δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο! Τις έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Αν δεν υπήρχαν τα εργοτάξια, το νερό θα πλημμύριζε τα γύρω καταστήματα και τις κατοικίες. Λειτούργησε σαν ένα δυνάμει αποστραγγιστικό δίκτυο, σαν ένας αγωγός που μετέφερε, εκτόνωσε μεγάλες ποσότητες νερού στα υπόγεια του δικού μας εργοταξίου και από εκεί τώρα απαντλείται και φεύγει στο αποχετευτικό δίκτυο», εξήγησε.

Την ίδια στιγμή, οι καταστηματάρχες της Αγίας Σοφίας με τρόμο έβλεπαν τα νερά της βροχής να προσκρούουν στις λαμαρίνες των περιφράξεων του μετρό, να αλλάζουν πορεία και να καταλήγουν, ως χείμαρρος, στο Θερμαϊκό...

Όσον αφορά τις εργασίες στο μετρό, εξήγησε ότι συνεχίζονται κανονικά και πως ήδη από την Πέμπτη ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων που είχαν συσσωρευτεί στα εργοτάξια.

Στα εργοτάξια σε Σιντριβάνι και Βαρδάρη τα μεγαλύτερα προβλήματα


«Υπάρχουν αντλιοστάσια σε όλα τα εργοτάξιά μας, τα οποία ξεκίνησαν από την αρχή να δουλεύουν και να απαντλούν το νερό, να το απομακρύνουν και έτσι η καταστροφή περιορίστηκε, αποφεύχθηκε και περιορίστηκε η ζημιά στο ελάχιστο δυνατό», σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕΚ.

«Εκεί που είχαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα, ήταν στο σταθμό του Σιντριβανίου και στο σταθμό Δημοκρατίας στον Βαρδάρη. Ήταν τα δύο εργοτάξια που δέχθηκαν περισσότερο νερό, ίσως γιατί εκεί συνέβαλαν η (οδός) Λαγκαδά και η (οδός) Εθνικής Αμύνης, που κατέβασαν μεγάλους όγκους νερού από την Άνω Πόλη», συμπλήρωσε.

«Όλη τη νύχτα δούλευαν οι αντλίες»


«Μόλις τελείωσε η βροχή, ξεκινήσαμε να αντλούμε και το νερό το ρίχνουμε στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μυλόπουλος, εξηγώντας: «Απαντλούμε από τα 25-30 μέτρα, το νερό ανεβαίνει πάνω και φεύγει στο αποχετευτικό δίκτυο. Η απάντληση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Αυτή τη στιγμή το νερό στην τελευταία αποβάθρα στο Συντριβάνι είναι περίπου της τάξης του μισού μέτρου και μειώνεται, καθώς απαντλείται. Όλη τη νύχτα δούλευαν οι αντλίες και συνεχίζουν να δουλεύουν και τώρα».