Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο όρο, που έδωσε τροφή για σκέψεις στους πιο παρατηρητικούς, αποφάσισε να στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 



Όπως είπε, τον "προέτρεψε" και δεν του πρότεινε να «μπει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει στην παράδοση του μαύρου». 

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε:

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κι έριξε το δίλημμα: Η Θεσσαλονίκη έχει μακρά δημοκρατική παράδοση, όμως έχει και μακρά παράδοση μαύρου μετώπου, εθνικισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. «Πρέπει να μείνει πόλη δημοκρατική, μπορεί να χρεώσει κανείς πολλά πράγματα στον κ. Μπουτάρη, αλλά μπορεί να του πιστώσει και πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση μιας δημοκρατικής ανοιχτής πόλης».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση του και για τη στήριξη στη διοίκησή του. «Όταν λέω ότι θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών εννοώ ότι αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε πίσω στο μαύρο σκοταδισμό, στο φασισμό».

Παράλληλα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως «η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης. Και όλα τα άλλα έρχονται μετά».