Η Ρεάλ Μαδρίτης δημιουργεί τον δικό της μύθο, απειλεί τον ίδιο της εαυτό, και κατακτά τον ποδοσφαιρικό πλανήτη για μία ακόμη χρονιά. 
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η ομάδα του Ζιντάν, που φαίνεται πώς έχει το μαγικό ραβδί κέρδισε 3-1 την Λίβερπουλ του Κλόπ και γίνεται η πρώτη ομάδα με τρείς σερί τίτλους και τέσσερις τα πέντε τελευταία χρόνια. Για να το πετύχει αυτό όμως χρειάστηκε και τα δώρα του Κάριου, κυρίως στο 1-0 του Μπενζεμά και στο 3-1 του Μπέιλ. Και αν για το τρίτο γκολ έχει μια δικαιολογία ότι η μπάλα άλλαξε πορεία από τα φάλτσα που πήρε, δεν υπάρχει κάτι να πεί στο 1-0. Τραγικά λάθη για επίπεδο τελικού. Νομίζω ότι ο τελικός αδίκησε την Λίβερπουλ, το ποδόσφαιρο αδίκησε έναν από τους πιο πιστούς του υπηρέτες. Τον Κλόπ και την Λίβερπουλ. Πιο φρέσκια, πιο ζωντανή, πιο ζωηρή αλλά η εμπειρία τελικά νίκησε. Επί της ουσίας πάντως θα ήταν ένας άλλος τελικός, αν ο Σαλάχ, πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη μας δεν έβγαινε εκτός. 
Σε μια φάση όπου ο Ράμος κάνει φάουλ, ενώ θα έπρεπε να αντικρύσει και την κίτρινη κάρτα για το παρατεταμένο τράβηγμα. Και ήταν άλλος ο τελικός, μια που από την στιγμή εξόδου του Αιγύπτιου ο Μαρσελο έκανε πάρτη από τα αριστερά και ανέβαινε συνεχώς προς τα καρέ του Κάριους. Το αποτέλεσμα του χθεσινού τελικού, μπορεί να ενδιαφέρει στατιστικά και τους οπαδούς των νικητών, όμως αποκλειστικά με την ποδοσφαιρική λογική η έξοδος του Σαλάχ, επηρέασε μια που θα βλέπαμε άλλον τελικό, άλλο ποδόσφαιρο. Αυτό βέβαια δεν μειώνει σε καμία των περιπτώσεων τον θρίαμβο της Λευκής ομάδας που μπήκε στα βιβλία της ιστορίας και θα έχει να λέει για αυτή τη εκρηκτική πενταετία. Πάμε και στα προπονητικά. Ο Κλόπ βρίσκεται στο φεγγάρι και ο Ζιντάν στην γη. Μεγάλος ποδοσφαιριστής, μεγάλη προσωπικότητα, αλλά κακός ως προπονητής. Ματ από τον Γερμανό στο στήσιμο των ομάδων. 
Και κάτι τελευταίο. Οι μεγάλοι αθλητές αξίζουν το σεβασμό των αντιπάλων τους και αυτό ίσχυσε και για τον Αιγύπτιο, που δέχθηκε τις αγκαλιές των Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο όπως έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο λίγο μετά τον τραυματισμό του. Μία όμορφη στιγμή που καταγράφηκε στα πρακτικά του τελικού.

ΣΣ1

Τους τελικούς τους καθορίζουν οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Και ο Μπέιλ, που ειχε κάνει το 2-1 στον τελικό του 2014, σημείωσε ίσως το καλύτερο γκολ των τελικών. Ανώτερο και από εκείνο του Ζιντάν κόντρα στην Λεβερκούζεν. 

ΣΣ2

Εμφανώς ανώτερος προπονητικά ο Κλόπ από τον Ζιζού. Κατά πολύ.