Πάνω από 2700 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.


Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ, στην Αθήνα αναμένονται σε λίγο 120 πούλμαν που ξεκίνησαν πρώτα από τη Θεσσαλονίκη και μεταφέρουν περίπου 4800 οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Μια δεύτερη "φουρνιά" αναμένεται με άλλους ΠΑΟΚτσήδες από την Θεσσαλονίκη και άλλες 15 πόλεις της βόρειας και κεντρικής Ελλάδος αλλά και από την Κρήτη, την Πάτρα, τα Δωδεκάνησα, τη Λακωνία κι άλλες περιοχές της χώρας. 

Σε περίπου 800 υπολογίζονται οι οπαδοί της ΑΕΚ που θα κατέβουν Αθήνα από επαρχιακές πόλεις. Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε να μην υπάρξει «επικίνδυνη» συνάντηση των μεν με τους δε στο εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο.

Ζώνες ασφαλείας έχουν στηθεί στην Αττική Οδό και τη λεωφόρο Κηφισίας προς το Ολυμπιακό Στάδιο, από όπου θα περάσουν τα λεωφορεία, καθώς επίσης και γύρω και μέσα στο γήπεδο.

Αστυνομικοί εποπτεύουν τους 30 συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ και τον σύνδεσμο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια. Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν έφοδοι οπαδών των δύο ομάδων στους συνδέσμους και συγκρούσεις με αστυνομικούς στις πλατείες Κάνιγγος και Καραΐσκάκη που προκάλεσαν τον τραυματισμό τριών ένστολων, κυρίως από τα ΜΑΤ.