[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το τηλεφώνημα Μαρινάκη στον ΤζανακόπουλοΝα πάρει θέση για το τηλεφώνημα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο κάλεσε τη ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς στο περιθώριο συζήτησης στην ολομέλεια, νωρίτερα σήμερα, επί νομοσχεδίου αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. 


Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών διότι εκφράζει κρίση επί εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης.

"Ποια είναι η διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα; Από πού κι ως πού έχει τη δυνατότητα, όχι καν η εκτελεστική εξουσία, αλλά η ανώτατη βαθμίδα της, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, να εκφράζει κρίσεις επί εκκρεμούς δικαστικής υποθέσεως με βεβαιότητα, να καταδικάζει δια λόγου οιονδήποτε για οτιδήποτε; Ποιο είναι το θεσμικό όριο λειτουργίας; Πώς θα προασπίσουμε αυτό για το οποίο αυτή η χώρα έχει ματώσει; Υποτίθεται ότι υπάρχουν πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι, αν δεν απατώμαι, αυτοαποκαλούνται ή ετεροαποκαλούνται δικαιωματικοί, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι είναι ευαίσθητοι στην τήρηση και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ίσως μερικές φορές και καθ' υπερβολήν. Ένας από αυτούς δεν βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί;", ανέφερε αρχικά ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να φέρεται με τρόπο που ροκανίζει το θεσμικό κλαδί στο οποίο κάθεται η χώρα".

"Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε πραγματικά να έχει επ' αυτού θεσμική απάντηση. Η δική μας απάντηση είναι μια απάντηση η οποία αφορά την προστασία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας. Δεν στέκεται σε προστασία προσώπων, δεν στέκεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι απολύτως θεσμική και απολύτως θεσμικά όφειλε να λειτουργεί η κυβέρνηση", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

"Κάποιοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την κυβέρνηση, θα μιλήσουν με όρους που ξεφεύγουν από τη συζήτηση αυτής της αίθουσας. Είναι όροι σε άλλες περιοχές του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου. Κάποιοι νομίζουν ότι όπως γινόταν, ίσως, σε άλλες εποχές, θα μπορούν με τον ίδιο τρόπο να εκβιάζουν, να απαιτούν και να σηκώνουν τα τηλέφωνα για μια τυπική -λέει- διαδικασία, κάποιες περασμένες ώρες της νύχτας", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Δένδια: 

"Η απάντησή μας είναι η εξής. Θα περιμέναμε από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ακούσουμε και μία λέξη γι' αυτό. Ας μας κάνουν αυστηρή κριτική, αν θεσμικά θεωρούν ότι έχουμε εκτραπεί ή παρεμβαίνουμε ή άλλα τέτοια πράγματα, τα οποία λέγονται σε αυτή τη αίθουσα επανειλημμένα. Μία λέξη για το τυπικό, δήθεν, τηλεφώνημα του μεγαλοεπιχειρηματία δεν ακούσαμε. Πρέπει να το ακούσει αυτό ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, είναι κανονικότητα οι διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες -και ο συγκεκριμένος, ο οποίος διώκεται ποινικά, είναι διωκόμενος αυτή τη στιγμή- να σηκώνουν τα τηλέφωνα και να παίρνουν τηλέφωνα θεσμικούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού μέσα στη νύχτα για να ζητήσουν τον λόγο, γιατί η ανακοίνωση βγήκε έτσι ή αλλιώς;".

Η αντίδραση του Μαξίμου

Με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα διαφάνειας και διαφθοράς απαντά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στην ανακοίνωση της ΝΔ για το ζήτημα με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.


Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνει ότι δεν έχουν απαντήσει ακόμα ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω υπεράκτιας εταιρείας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017 και σημειώνει ότι "τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα".

Αναλυτικά η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στη Ν.Δ. έχει ως εξής:

1. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017;

2. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα "δώρα" του κ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Κήρυκα Χανίων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Όσο και να πασχίζουν, η προσπάθεια εξίσωσής τους με ανύπαρκτες υποθέσεις είναι κωμική. 

3. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περί συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Μαρινάκη, υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η ΝΔ και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη. Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο Πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο κ. Μητσοτάκης. 

4. Εάν επιμένει ο Πρόεδρος της ΝΔ να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του." 

ΝΔ: Ας πει στους πολίτες ο Τσίπρας πόσες φορές συναντήθηκε με Μαρινάκη


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας.

Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής. Την ίδια ώρα που ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του.

Υ.Γ. Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί «μαύρου μετώπου» και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]