Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει σύντομα από την κρίση εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο γγ του ΚΚ Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, Κάι Κι.


Κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κάι Κι τόνισε πως η Κίνα παρακολουθεί τις προσπάθειες της χώρας για την οικονομική ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε τη θέληση της Κίνας για εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και τις προσπάθειες για ανάκαμψη, και βλέπουμε ότι σύντομα η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Και να ξέρετε εκτιμούμε παρά πολύ αυτές τις προσπάθειες» είπε.

Στόχος της Ελλάδας παραμένει το να είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, αλλά και κόμβος στα Βαλκάνια και σε όλη την Μεσόγειο, ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός.




Ο Αλέξης Τσίορας χαρακτήρισε ισχυρή τη συνεργασία Αθήνας – Πεκίνου, ενώ αναφέρθηκε στις δύο επισκέψεις του στην Κίνα και στις επαφές του με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ και τον ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ.




«Είναι η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της Κίνας μετά το συνέδριο του κόμματος, το οποίο έθεσε σε νέες βάσεις την προοπτική του λεγόμενου κινέζικου ονείρου για μια ισχυρή οικονομία. Και με αυτή την έννοια θεωρώ την επίσκεψη σας συμβολική» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.