Οι τελικοί του  πρωταθλήματος βόλεϊ ξεκίνησαν στου Ρέντη με τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0 στην σειρά και να παίρνει προβάδισμα,
με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες, ενώ οι πρωταθλητές τα τρία τελευταία χρόνια, απέδειξαν περίτρανα μετά το Κύπελλο στην Ρόδο και τον πρώτο τελικό πως είναι ικανοί να παραμένουν στην κορυφή.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η αλήθεια είναι πώς ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες άτυχες στιγμές στο πέμπτο σετ, που ήταν καθοριστικές σε για την εξέλιξη του. Όπως το άουτ του Κουμεντάκη στο 1-2, αλλά δεν έγινε έγινε κάτι, καθώς κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στο Α’ ματς, ούτε και καθόρισε την σειρά. Φυσικά και το ιδανικότερο θα ήταν να έκανε το break ο ΠΑΟΚ και να έλεγχε απόλυτα την σειρά, αλλά όπως αποδείχθηκε και πέρσι ακόμη και ένα σπάσιμο έδρας δεν σημαίνει κάτι για τον τίτλο. Θέλω να πω ότι η ήττα από μόνη της δεν λέει τίποτα. Είναι μια ήττα σε μια σειρά πέντε αγώνων, που πολλά μπορούν να αλλάξουν. Και για τον ΠΑΟΚ και για τον Ολυμπιακό φυσικά. Πιστεύω πώς η ομάδα του Ρίτσι παρουσίασε δύο πρόσωπα.

Στα σετ που κέρδισε αλλά κυρίως στο πέμπτο, όπου η απόδοση του παραδόξως δεν είχε καμία σχέση με το αγωνιστικό πρόσωπο των κερδισμένων σετ. Σε αυτό το διάστημα που ακολουθεί εως το απόγευμα της Κυριακής ( 19.00 paok sports arena) οι ασπρόμαυροι πρέπει να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν όσο πιο σκληρά γίνεται. Το ξαναλέω η ήττα δεν μου λέει τίποτα, γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψει και να δείξει το πρόσωπο που τον έστεψε πρωταθλητή όλα αυτά τα χρόνια, όπως και κυπελλούχο φυσικά.

Το ίδιο θα έλεγα ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε μέσα στον Πειραιά. Σε μια σειρά πέντε αγώνων η μάχη είναι μεγάλη. Κάθε ματς το κοιτάς ξεχωριστά. Έχουμε παίξει στην σειρά των τελικών έναν αγώνα, ο ΠΑΟΚ έχει μία ήττα, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Οι τελικοί είναι μεγάλοι σε διάρκεια. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει. Αρχής γενομένης από την Κυριακή. Αυτό που οφείλει να κοιτάξει ο Ρίτσι για την ομάδα του, είναι να ανεβάσει την δύναμή της από ματς σε ματς. Σαφώς και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να σπάσει την έδρα ο ΠΑΟΚ.Αλλά είπαμε. Είμαστε ακόμη στην αρχή.

Ευελπιστώ πώς ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι κοντά στην ομάδα και θα την βοηθήσει όπως μόνο αυτός ξέρει, να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση και να φτάσει στην ισοφάριση. Είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, πρέπει να καταλάβει ότι η παρουσία του παίζει ρόλο, είναι καθοριστική σε ένα τόσο σημαντικό ματς, όπως αυτό, καθώς με νίκη όλα αρχίζουν από την αρχή. Το βασικότερο είναι πώς η ομάδα θα στείλει την πίεση στην πλευρά του Ολυμπιακού.

Αυτά τα παιχνίδια είναι οδηγός πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι αναμφισβήτητα ποιοτικός, αλλά είναι άρρυθμος, άνευρος, ασταθής σε μεγάλα διαστήματα και σίγουρα επιρρεπής όταν ανεβαίνει η πίεση. Και είναι συνολικά επιρρεπής, αν θυμηθούμε και τον ημιτελικό κυπέλλου και τα νεύρα του Μουνιόθ με τον Στεφάνου και τον Αλεξίεφ στο τέλος του 4ου σετ.
Δεν τελείωσε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί, το εχει, ξεκινάει από την Κυριακή. Θα ξαναπώ, ο κόσμος πρέπει να γεμίσει το "παλατάκι" γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει και ο δρόμος για το 4ο είναι ανοιχτός. Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται...

Και κάτι τελευταίο. Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο Ταρνατωρο, πώς είναι πρόεδρος της ΕΣΑΠ και όχι του Ολυμπιακού. Στου Ρέντη, στον πρώτο τελικό, παρίστατο ως πρόεδρος της ΕΣΑΠ που οφείλει να σέβεται όλες τις ομάδες, πολύ δε περισσότερο, τον τρεις φορές πρωταθλητή Ελλάδας. Θα μου πείτε τώρα, ψιλά γράμματα είναι αυτά.