Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης παρέλαβε σήμερα από το νέο Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους κ. Φραγκίσκο Κουτεντάκη, την Έκθεση Α τριμήνου 2018,
παρουσία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γεράσιμου Μπαλαούρα και του Αντιπροέδρου κ. Χρήστου Μπγιάλα. 

Παραδίδοντας την Έκθεση ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε πως σε αυτή επιχειρείται να αποτυπωθεί με αναλυτικό  τρόπο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να είναι χρήσιμη τόσο στους Βουλευτές όσο και στους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας της Έκθεση, δήλωσε:  «Χαιρόμαστε που έγινε δυνατόν, με την επικουρία όλων των οργανισμών και των πηγών που σας παρείχαν όλα τα σχετικά στοιχεία, να διαμορφώσετε την πρώτη Έκθεση, με τη νέα σύνθεση του Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, για την πορεία των δημόσιων οικονομικών».

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «θα συνεχιστεί, θα διευρυνθεί και θα εμβαθυνθεί η σχέση του Γραφείου και με τη  Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και με άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε να μπορεί και η Βουλή πάνω στα πολύ κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας να διαμορφώνει τις πιο σωστές θέσεις, ακόμα κι όταν υπάρχουν ισχυρές αντιπαραθέσεις γύρω από φλέγοντα ζητήματα». 

«Το ότι αυτό συμβαίνει φέτος  και συγκεκριμένα λίγους μήνες, πριν βγούμε και τυπικά από μια πολύχρονη διαδικασία σκληρών μνημονιακών δεσμεύσεων και επιτήρησης, προσδίδει κι έναν ορίζοντα πολύ καλής συνεργασίας κι από κοινού προσπάθειας για το μετά, για το οποίο όλοι συζητάμε κι εργαζόμαστε» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.