Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το «Σινεμά με Θέα» στην οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη μοναδική θέα στο Θερμαϊκό Κόλπο.



Το «Σινεμά με Θέα» είναι ένας θερινός κινηματογράφος που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό της πόλης. Προσφέρει μια εναλλακτική και οικονομική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη, από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου και από τις 27 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι 18 ταινίες που θα προβληθούν ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό την τελευταία διετία, έχοντας τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, γνωστούς πρωταγωνιστές και καθηλωτικές ιστορίες. Στο «Σινεμά με Θέα» φέτος θα προβληθούν:

Να με φωνάζεις με το όνομά σου, μια από τις ωραιότερες ταινίες της χρονιάς, και το Κάτω από τον ήλιο με τους Tilda Swinton και Ralph Fiennes, και τα δυο δια χειρός του χαρισματικού σκηνοθέτη Luca Guadagnino.

Τέσσερα φιλμ που ξεχώρισαν: τα οσκαρικά Moonlight του Barry Jenkins και Ο εμποράκος του Ασγκάρ Φαραντί, Το Πάρτι της Sally Potter –μια κωμωδία μέσα στην τραγωδία- και Τζάκι του Pablo Larrain, για τη γυναίκα πίσω από το μύθο των Κένεντι.

Δυο ξεχωριστές γυναίκες που κλέβουν την παράσταση σε δυο από τα πιο γενναιόδωρα φιλμ που είδαμε τελευταία στο σινεμά: Μια φανταστική γυναίκα και Γκλόρια, σε σκηνοθεσία του χιλιανού Sebastián Lelio.

Το πολυσυζητημένο Μανιφέστο του Julian Rosefeldt, με την Cate Blanchett να μεταμορφώνεται μοναδικά σε 13 χαρακτήρες.

Απρόσμενες ιστορίες δοσμένες με χιούμορ και συναίσθημα για δυο άνδρες σε κρίση, τις οποίες μας αφηγούνται οι ταινίες Μεγάλωσε αν τολμάς του Guillaume Canet και Το μόνο αγόρι στη Νέα Υόρκη του Marc Webb.


Ανατροπές, παράλογες καταστάσεις και άφθονο χιούμορ που δίνουν τον τόνο στα φιλμ Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη! του Ζακό Βαν Ντορμέλ και Ο επιφανής πολίτης του Γκαστόν Ντουπράτ.

Μεγάλες συγκινήσεις που γεννιούνται από «μικρές», καθημερινές ιστορίες, όπως αυτές που ξετυλίγονται με ευαισθησία στα φιλμ Δυο Καρδιές της Κατέλ Κιλιβερέ και 1001 γραμμάρια του Μπεντ Χάμερ.

Συγκλονιστικά μυστικά από το παρελθόν που ορίζουν τις ζωές των ηρώων στις ταινίες Φραντς του Φρανσουά Οζόν, Ο λαβύρινθος της σιωπής του Τζούλιο Ρικιαρέλι και Παράδεισος του Αντρέι Κοντσαλόφσκι.

INFO
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – οροφή του κτιρίου Μ2
Προβολές: Δευτέρα έως Πέμπτη.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (φοιτητές, παιδιά, κάρτα ανεργίας, CineΚάρταF της περιόδου 2017-2018)