Ο ΠΑΟΚ, η κατά τεκμήριον κορυφαία Ελληνική ομάδα κατέκτησε το έκτο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του και δεύτερο διαδοχικό μετά τη νίκη του με 2-0 επί της ΑΕΚ στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

Κριτική δεν μπορεί να γίνει. Η διαφορά κλάσης των δυο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ανωτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο πήρε το τρόπαιο και πιστοποίησε την αγωνιστική του ανωτερότητα στον τελικό.

Μάλιστα η ΑΕΚ πρέπει να αισθάνεται και τυχερή , γιατί θα μπορούσε να γίνει σκορ-ρεκόρ στον τελικό με βάση την εικόνα της ομάδας. Οκτώ καθαρές φάσεις έκανε ο ΠΑΟΚ κάτι που φανερώνει το πόσο ανώτερος ως ομάδα είναι. Η ομάδα του Λουτσέσκου στραπάτσαρε πολύ άσχημα την ΑΕΚ και όπως είδαμε όλοι η αγωνιστική της κατάρρευση ήταν πρωτοφανής.

Αυτός ο τελικός ήταν ένα ματς αποδείξεων, καθώς ο ΠΑΟΚ δικαίως θεωρεί ότι του εκλάπη το πρωτάθλημα, μια που η ΑΕΚ κρύφτηκε και ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα...

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει μέσα στο γήπεδο...
Ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από ότι ένα κύπελλο.

Και τέλος αυτό το κύπελλο, και κυρίως ο τρόπος που κατακτήθηκε και το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του Λουτσέσκου, είναι και μια αφιέρωση προς τον κόσμο της ομάδας που αγαπά παθολογικά την ομάδα, την ακολουθεί παντού και την στηρίζει, στις καλές και στις κακές στιγμές με τον δικό του ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο.

ΣΣ1

Δεν ήταν ένας απλός τελικός Κυπέλλου αυτός. Ήταν ενα ματς αποδείξεων και ποδοσφαιρικής ανωτερότητας. Επίσης στον τελικό υπήρχαν περισσότεροι από τους προφανής λόγους, από ότι ένα τρόπαιο. Όλοι οι λόγοι που βρίσκονταν στο νου του κάθε οπαδού, του ΠΑΟΚ.