Πρέπει κανείς να είναι 12 ετών ή ολοκληρωτικά αδιάφορος για τη Formula 1, ώστε να μην έχει καταλάβει πως οι προθέσεις της Liberty Media να «μεγαλώσει» το σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρές και καθόλου αστείες. Όλα τα βήματα εξέλιξης και αλλαγής που γίνονται στη Formula 1, με καταιγιστικό ρυθμό εδώ και μερικούς μήνες, εντάσσονται μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο η F1 να προσεγγίσει μεγαλύτερο κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακριβώς για αυτόν το λόγο ήδη έχει κατοχυρωθεί στις αμερικανικές υπηρεσίες το “F1 Miami Grand Prix” και έχουν γίνει πρωταρχικές ενέργειες για έναν αγώνα στους δρόμους της πόλης στα πρότυπα άλλων τέτοιων διοργανώσεων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ενδιαφέρον των θεατών για τους αγώνες σε σιρκουί πόλης είναι αντίστοιχο με τους αγώνες που γίνονται στις οβάλ πίστες και μεγάλο, σε σχέση με τους αγώνες που διεξάγονται σε… κανονικές πίστες, όπως τις έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη.

Έτσι στις 10 Μαΐου, η Δημοτική Επιτροπή του Μαϊάμι θα ψηφίσει ώστε να δώσει την έγκριση να διεκδικήσει το Μαϊάμι μια θέση στο πρόγραμμα της Formula 1 του 2019. Από εκεί και πέρα και αν υπερψηφιστεί η πρόταση ο Δήμαρχος της πόλης θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μια συμφωνία με τη Liberty Media μέχρι το 2028.

Σύμφωνα με τον Σον Μπράτσες, Διευθυντή της Liberty Media, το Μαϊάμι με τις τουριστικές υποδομές του και την ατμόσφαιρα που διαθέτει είναι μια ιδανική πόλη ώστε να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο θέαμα με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους να ενδιαφέρονται για αυτό. Το Μαϊάμι έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν αγώνα του αμερικανικού πρωταθλήματος Indycar καθώς και Γκραν Πρι της Formula E, μόλις το 2015 και σίγουρα διαθέτει μια αίγλη που μπορεί να συνδυαστεί άψογα με εκείνη της Formula 1.

http://www.gazzetta.gr/