Άνετη ήταν, τελικά, η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, στον τελικό του κυπέλλου που έγινε, απόψε, στο ΟΑΚΑ.


Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος από το πρώτο, ως το τελευταίο λεπτό, χάνοντας σωρεία ευκαιριών! Μάλιστα, ο Πρίγιοβιτς έχασε και τετ α τετ και, νωρίτερα στο α μέρος, πέναλτι!

Από την πλευρά της η ΑΕΚ έχει να επιδείξει μόλις δύο καλές ευκαιρίες σε όλον τον αγώνα, με τον Αραούχο: Μία στο 10λεπτο και μία στο 89.

Ο τελικός τα είχε όλα: Πολλές ευκαιρίες (μέχρι και δοκάρι με τον Πέλκα είχε ο ΠΑΟΚ), τις περισσότερες και σημαντικότερες για τους ασπρόμαυρους, κόκκινες (αποβλήθηκαν οι Μαουρίτσιο - Βαρέλα από τον ΠΑΟΚ και ο Βράνιες από την ΑΕΚ), πάθος και θέαμα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από το πρώτο λεπτό με σκοπό να επικρατήσει στο γήπεδο, αλλά γύρω στο 10λεπτο φάνηκε να τα χάνει. Ως το 20 η ΑΕΚ κρατούσε καλά, αλλά από εκεί κι ύστερα, χάθηκε από το γήπεδο. Ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ έβγαινε στην αντεπίθεση, επικρατούσε ταραχή στην άμυνα της ΑΕΚ, με το ένα λάθος να ακολουθεί το άλλο!



Εκεί που όλοι έλεγαν ότι η τύχη θα κρίνει τον τελικό, ένα φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή, με εκτελεστή τον Βιερίνια, άνοιξε το δρόμο για να ΄ρθει άλλο ένα κύπελλο στη Θεσσαλονίκη. Η εκτέλεση ήταν υποδειγματική.

Από εκεί κι έπειτα οι παίκτες... μανούριαζαν εύκολα, η ΑΕΚ το ΄ριξε στην κλοτσιά, ήρθε η κόκκινη στον Μαουρίτσιο, αλλά με το που έχασε ευκαιρία στο 89 ο Αραούχο, μίλησε ο Πέλκας. Σε σέντρα του Πρίγιοβιτς από τα αριστερά, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ έκανε το 0-2.

Εκεί ανέλαβε να κερδίσει ό,τι μπορούσε ο Χιμένεθ. Επιτέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, έβριζε, κάτι απάντησε ο Λουτσέσκου, ο προπονητής της ΑΕΚ πήγε να του ορμήσει, αλλά ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν... τσίμπησε και το επεισόδιο σταμάτησε. 

Με τη λήξη του αγώνα, το τι έγινε δεν περιγράφεται! Κάποιοι από τους φίλους του ΠΑΟΚ μπήκαν μέσα, οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά έγιναν ένα κουβάρι και, μετά την απονομή είχαμε τον Βιερίνια να... μένει με το σλιπάκι, τις κάλτσες και τα παπούτσια, αφού φανέλα, ισοθερμικό και... παντελονάκι έγιναν λάφυρο στα χέρια οπαδών!

Από την άλλη πλευρά, οι πικραμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, έσπαζαν καρεκλάκια, πετούσαν φωτοβολίδες και, τελικά, διαλύονταν από τα ΜΑΤ κι αποχωρούσαν.

Η ταυτότητα του αγώνα:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 80’ Βράνιες - 80’ Μαουρίτσιο, 90+3’ Βαρέλα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 46’ Λιβάγια, 63’ Βράνιες, 71’ Μπακασέτας, 88’ Γαλανόπουλος - 6’ Κάμπος, 21’ Μάτος, 45’ Κρέσπο, 80’ Βαρέλα, 90+3’ Πέλκας
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας - Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52’ Γκάλο) - Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (66’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73’ Γιακουμάκης) - Λιβάγια, Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82’ Μαλεζάς) - Κάνιας, Μαουρίτσιο - Μπίσεσβαρ (75’ Σακχόφ), Πέλκας, Κάμπος (52’ Μακ) - Πρίγιοβιτς.