Σινέ περίπατο στη Θεσσαλονίκη προτείνει για την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου, στις 11 πμ., με αφετηρία το Λευκό Πύργο, το Thessaloniki Walking Tours!



Μια διαδρομή στις κινηματογραφικές μνήμες της Θεσσαλονίκης με ιστορίες από την πόλη και το σινεμά .


Οι περιπατητές θα συνδέσουν τόπους και μνήμες και θα ξεδιπλώσουν τα 100 και πλέον χρόνια της κινηματογραφικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Θα μάθουν μικρές και μεγάλες ιστορίες από την πόλη και το σινεμά, θα ιχνηλατήσουν την Θεσσαλονίκη των κινηματογραφόφιλων, των αιθουσών, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και θα αναζητήσουν την πόλη όπως αυτή αποτυπώθηκε σε ταινίες.


Κατά τη διάρκεια της διαδρομής εντοπίζουν τα σημεία και τους χώρους στο ιστορικό κέντρο της πόλης που συνδέθηκαν με ταινίες, πρόσωπα και γεγονότα και προσεγγίζουν την Θεσσαλονίκη από την οπτική της κινηματογραφικής ιστορίας της.


Ξεκινώντας την περιήγηση από το Λευκό Πύργο και καταλήγοντας στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, όπου θα γίνει προβολή οπτικοαουστικού υλικού, μοιράζονται τις ιστορίες που καθόρισαν την συναρπαστική σχέση της πόλης με το σινεμά.


Συνεργάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και φιλοξενεί το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Πληροφορίες

Σχεδιασμός & υλοποίηση: Λίνα Μυλωνάκη, Δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών ΑΠΘ & Γιάννης Γκροσδάνης, Δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου
Οργάνωση: Thessaloniki Walking Tours

Αφετηρία: Λευκός Πύργος

Ώρα: 11 πμ.

Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com



H φωτογραφία είναι από την ταινία “Ο Ατσίδας” με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Στέφανο Στρατηγό φωτογραφημένους στην πλατεία Αριστοτέλους. Πρωταγωνιστούσε ο Ντίνος Ηλιόπουλος.