Μια βόλτα στον άξονα της οδού Αγίας Σοφίας, λοξοδρομώντας σε γύρω δρόμους και στενά που κρύβουν ιστορίες, για να δούμε κτήρια που δεν έχασαν την γοητεία τους μέσα στο χρόνο και επιβάλλονται ως σήμερα με τις χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές τους λεπτομέρειες.



Την βόλτα θα κάνουν, την Κυριακή 15 Απριλίου, με ξεναγό την αρχαιολόγο και μουσειολόγο Χριστίνα Μαβίνη, όσοι πάρουν μέρος στον δεύτερο αρχιτεκτονικό περίπατο που σχεδίασε για την Thessaloniki Walking Tours. Θα ανακαλύψουν τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από μυθικά σπίτια και θα αναλύουν τον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα. Θα εντοπίσουν εξώστες και βεράντες με θέα στα πιο σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της πόλης και κτήρια που προσπερνάμε βιαστικά διατρέχοντας μια χρονική περίοδο που ξεκινά από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα για να φτάσει μέχρι τη δεκαετία του ’50.





Το διάσημο κόκκινο σπίτι, το κτήριο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας , το μέγαρο όπου κάποτε στεγάζονταν το ξενοδοχεία Αστόρια, το τσιλερικό τετράγωνο, σημεία όπου ο εκλεκτικισμός συναντά τον νεοκλασικισμό αλλά και το μοντέρνο, μέσα στο οποίο ανιχνεύεται ενίοτε και μια Bauhaus φιλοσοφία. Από την πλατεία της Αγίας Σοφίας μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί μέχρι τη Βογατσικού και την Παλαιών Πατρών Γερμανού.


DmS 1


Σημείο συνάντησης: Έξω από την πύλη της Αγίας Σοφίας

Ώρα: 11πμ

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1