[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Με παιδικά χαμόγελα "πλημμύρισε" το Δημαρχείο ΘεσσαλονίκηςΠαιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισαν, σήμερα, το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, από μαθητές που συμμετέχουν στο 6ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο το οποίο φιλοξενείται στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρο.Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και ομάδες συζήτησης, περίπου 300 μαθητές από 20 σχολεία της χώρας  μιλούν και απαιτούν πράσινο στην πόλη, προσβασιμότητα των χώρων για τα άτομα με αναπηρίες και καταθέτουν σκέψεις για την «Πόλη που ονειρεύονται!» 

Το "συνέδριο" διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού δικτύου με τίτλο «Βιώσιμη Πόλη, η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζει.

Βασικός στόχος της εκδήλωσής, που φέρει τον τίτλο «Η πόλη που ονειρεύομαι!» είναι τα παιδιά να προσεγγίσουν ιδέες όπως το άνοιγμα του σχολείου στη γειτονιά, η μετακίνηση στην πόλη, ο τουρισμός για νέους, ο ενεργός πολίτης, ο διαδικτυακός ενεργός πολίτης και η διεκδίκηση του ελεύθερου χώρου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]