Ακόμη να χορτάσουν από τις επιθέσεις τους, οι εκπρόσωποι των ομάδων που όπως πολύ σωστά είπε ο Λουτσέσκου έκαναν το πρωτάθλημα τσίρκο.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης
Μέρες μετά, συνεχίζουν να προκαλούν με επιθέσεις κατά του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη και κατα του προπονητή που τα λέει εξω από τα δόντια. Αδυνατούν να καταλάβουν πως όλη η Ελλάδα γελάει μαζί τους, πολύ δε περισσότερο, για τους τρόπους που εφευρίσκουν για να μας πείσουν πώς η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ε, λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι δεν είναι. Στο χορτάρι ο πρωταθλητής είναι ο ΠΑΟΚ. Στα δικαστήρια η ΑΕΚ. Έτσι είναι. Αυτη είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει.

Και το τραγικό είναι πώς τα λένε αυτοί, που η ομάδα τους προφασίστηκε τραυματισμό για να μην παίξει στην Τούμπα. Τα λένε αυτοί που δεν βγήκαν να παίξουν όταν ο διαιτητής του ενημέρωσε πως το γκολ του Βαρέλα μετράει. Μιλάμε για αστείες καταστάσεις. Μιλάνε αυτοί που κέρδισαν δυο ματς χωρίς να παίξουν.Δεν μπορούν να μιλάνε αυτοί για μίσος, που στα γήπεδα τους ακούγονται συνεχώς τα συνθήματα για Τουρκία, Βουλγαρία, και ύβρις κατά της Μακεδονίας.

Και αυτά είναι μόνο μια απλή καταγραφή, γιατί αν απαριθμήσουμε τα παραδείγματα που έσπειρε μίσος η Αθήνα και το κατεστημένο της θα χρειαζόμασταν εγκυκλοπαιδιες. Το μίσος αγαπητοί το σπέρνεται εσείς ,με τις αποφάσεις σας, με τα θέλω σας, με τις απόψεις σας. Δεν σας αρέσει η δικαιοσύνη, θέλετε να κερδίζετε στα δικαστήρια, όπως έκανε ο Ολυμπιακός, όπως έκανε η ΑΕΚ που κερδίζει ένα χάρτινο πρωτάθλημα. Αν δεν το βλέπετε αυτό, τότε ζήστε στον κόσμο σας, χωρίς εμάς. Δεν σας χρειαζόμαστε εν ολίγοις.

Η ρητορική του ποδοσφαιρικού μίσους, που καλλιεργείται από το Αθηναϊκό κατεστημένο, είναι λογικό να φέρνει την αντίδραση των Βορείων. Γιατί λοιπόν ενοχλήστε; Γιατί σας ξενίζει; Μήπως επειδή κάποιος τόλμησε να σας αμφισβητήσει; Μήπως επειδή ένας Πόντιος ( Τουρκόσπορος για τους προγόνους σας, Ρωσοποντιος για εσάς τους σημερινούς), αλλά πιστέψτε με περισσότερο Ελληνας από όλους σας , τόλμησε να γιγαντώσει τον ΠΑΟΚ που πλέον διεκδικεί με την καλύτερη ομάδα την πρωτοκαθεδρία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Θα συμφωνήσω πώς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αυξανόμενη παρουσία της ρητορικής μίσους στον αθλητικό λόγο, όπως και το γεγονός ότι έχει γίνει κοινή στη δημόσια ποδοσφαιρική ζωή, ιδίως μέσω του διαδικτύου. Όμως, όταν το απαράδεκτο αρχίζει να γίνεται αποδεκτό, όταν γίνεται «ο κανόνας», τότε ναι υπάρχει μίσος. Όταν τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα των εκτός λεκανοπεδίου ομάδων απειλούνται ουσιαστικά με το βόλε μας σας και το κατεστημένο σας, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Δεν σας βολεύει αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
ΣΣ1
Είναι αλήθεια ανησυχητικό ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα και το ποδόσφαιρο έχει πολιτικοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Σε αυτόν τον μύλο της αντιπαράθεσης συμμετέχουν όλο και περισσότεροι, βγάζοντας μίσος, που δεν είναι ποδοσφαιρικό, αλλά εθνικιστικό. Αυτό κι αν είναι επικίνδυνο, αλλά το θέμα είναι να μας απαντήσουν ΠΟΙΟΙ τα ξεκίνησαν όλα αυτά. Πάντως όχι οι Βόρειοι, που βλέπουν για μια ακόμη χρονιά να κλέβουν με «πούστικο» τρόπο το πρωτάθλημα από την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που εντός αγωνιστικού χώρου ήταν πρώτη αλλά βρέθηκε τρίτη χωρίς να χάσει κανένα ματς. Τον ΠΑΟΚ δηλαδή.