Δημοσίευμα της εφημερίδας ”Το Βήμα της Κυριακής” άναψε νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του.


Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αφού επισημάνει ότι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεδομένου ότι για την απόδοση της εν λόγω αμοιβής απαιτείται η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες του φέρονται -βάσει των ισχυρισμών του καταγγέλλοντα, να ζήτησαν μίζα για να προωθήσουν το αίτημά του, τονίζει:

«Είναι προφανές ότι ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα. Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.