Θέμα ΕΥΑΘ θέτουν, με επιστολή τους, για συζήτηση αύριο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, δύο περιφερειακοί σύμβουλοι, η η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κι ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος (εκλέχθηκαν με την παράταξη της Λαϊκής Ενότητας).



Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του συμβουλίου υπογραμμίζουν το “τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών και την οικονομική τους επιβάρυνση, τα προβλήματα σε μια σειρά δημόσιες υπηρεσίες (νοσοκομεία, σχολεία κ.α. ) με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, τη δυσλειτουργία στην οικονομική ζωή της πόλης, αφού πολλές ,μικρές κυρίως, επιχειρήσεις αδυνατούσαν να λειτουργήσουν” και ζητούν να συζητηθεί ως προ ημερησίας διάταξης θέμα.


Μάλιστα, θέτουν το ερώτημα αν έχουν βάση τα λεχθέντα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο, ότι «το έργο αποκατάστασης του αγωγού της Αραβησσού έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση από το περιφερειακό πρόγραμμα της ΠΚΜ» και εάν ναι ,σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Π.Κ.Μ. για την έγκριση του.


Υποστηρίζουν ότι η ΕΥΑΘ απαξιώθηκε “εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που περιόρισαν δραματικά τους προϋπολογισμούς και των συναρμόδιων Υπουργείων , με συνέπεια να μην γίνονται έργα υποδομής, ανανέωσης του δικτύου της” και ζητούν να μάθουν αν η ΠΚΜ θα στηρίξει “τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΑΥΘ , έτσι όπως τη διεκδίκησαν οι συμπολίτες μας με το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2014”.