Πατέρας 53 ετών και η 32χρονη κόρη του ήταν μέλη σπείρας διακίνησης ηρωίνης που δρούσε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.


 

Πατέρας και κόρη, που είναι ελληνικής καταγωγής, εντοπίστηκαν χθες, 12 Απριλίου 2018, το απόγευμα σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος έξω από την Θεσσαλονίκη, την ώρα που παραλάμβαναν μισό κιλό ηρωίνης από αλλοδαπό συνεργό τους. Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης τους ακολούθησαν ως το 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, όπου και τους ακινητοποίησαν. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους Βρέθηκαν 514 γραμ. ηρωίνης.


Άλλοι αστυνομικοί ακολούθησαν τον 37 χρόνο αλλοδαπό, ο οποίος είχε πουλήσει την ηρωίνη στον πατέρα και την κόρη. Τον ακινητοποίησαν στην Εγνατία Οδό και σε έλεγχο που του έκαναν διαπιστώθηκε ότι είχε επάνω του 2990 €, για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι εισπράξεις από το εμπόριο ναρκωτικών.


Στο σπίτι των δύο Ελλήνων και σε έρευνα που έγινε στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν ακόμη έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για να κλείνουν τα ραντεβού τους, 480 € για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι εισπράξεις από το εμπόριο της ηρωίνης, τρία πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, φορητή συσκευή ασύρματου δικτύου με κάρτα sim, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μηχανική ζυγαριά ακριβείας, δύο ρολά μονωτικής ταινίας και δύο μεταλλικές σπάτουλες.


Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμορία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.