Νέα κόντρα, σήμερα, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αφορμή στάθηκε το περίφημο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο, όμως, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη…



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) κ. Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτο Παραδιά. Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε –μεταξύ άλλων- τα εξής:


«Μιας και μιλάμε και για αναπτυξιακά σχέδια δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι με παραπάνω από 2 χρόνια καθυστέρηση, η Κυβέρνηση φαίνεται να καταρτίζει επιτέλους ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Χωρίς, όμως, καμία διαβούλευση, χωρίς να κάνει καμία συζήτηση με τους φορείς της αγοράς. Είναι ένα σχέδιο το οποίο κρατάει κρυφό, μυστικό. Το συζητά με τους θεσμούς, αλλά όχι με τους Έλληνες πολίτες.


Θέλω και εδώ, με την ευκαιρία της συνάντησής μας, να επαναλάβω ότι η Ν.Δ. έχει ένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο, για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Και σε καμία περίπτωση εμείς δεν δεσμευόμαστε από αναπτυξιακά σχέδια τα οποία συντάσσονται εν κρυπτώ και τα οποία ενδεχομένως να αποτυπώνουν και μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν την οποία πρεσβεύουμε εμείς. Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της ελεύθερης αγοράς. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας. Πιστεύουμε στην ανάγκη προσέλκυσης κεφαλαίων. Πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις. Πιστεύουμε στη μείωση της γραφειοκρατίας, στη μείωση της φορολογίας, στη στήριξη διαφορετικών κλάδων, όπως ο κλάδος των ακινήτων με στοχευμένες δράσεις. Δεν θέλουμε ένα μεγάλο κράτος-πατερούλη, που θα επιβάλλει εξοντωτικές εισφορές και φόρους για να μοιράζει επιδόματα εν είδει κοινωνικής πολιτικής. Και για εμάς η καλύτερη κοινωνική πολιτική, πάντα, είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Για αυτό και αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε και εμείς ποιο είναι αυτό το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης. Αλλά σε καμία περίπτωση ως Ν.Δ. δεν δεσμευόμαστε από αυτό».


Η κυβέρνηση απάντησε με διαρροές: "Ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνεται για το εάν δεσμεύεται ή όχι από την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, τώρα που η σημερινή κυβέρνηση τη βγάζει από τα μνημόνια. Δεν θα κληθεί ποτέ να την εφαρμόσει", σχολιάζουν “κυβερνητικές πηγές” για τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Και προσθέτει: "Ωστόσο συμφωνούμε μαζί του πως "έχουμε τελείως διαφορετική φιλοσοφία". Η δίκαιη ανάπτυξη και η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας ουδεμία σχέση έχουν με τα οικονομικά συμφέροντα που ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί", προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.