Πυρ και μανία είναι, στο δήμο Δέλτα, επειδή ουσιαστικά αποκλείονται από την επέκταση του μετρό στα δυτικά.



Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο δήμος Δέλτα δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια για την επέκταση του μετρό στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο δήμαρχος της περιοχής, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

«Αλήθεια, από πότε ο Δήμος Δέλτα δεν περιλαμβάνεται στη δυτική Θεσσαλονίκη; Θεωρούμε αδιανόητο να πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις και σχεδιασμοί υποτίθεται χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, για την επέκταση του μετρό πέραν της βασικής γραμμής, στη δυτική Θεσσαλονίκη, και να μην προσκαλείται ο Δήμος μας» τονίζει ο κ. Φωτόπουλος.

Προσθέτει ότι, για τον ίδιο και τους κατοίκους του δήμου είναι αδιανόητο ότι η συζήτηση για τις δημόσιες συγκοινωνίες διεξάγεται πάλι για μια περιοχή από την Καλαμαριά μέχρι το Κορδελιό και όχι στη μητροπολιτική διάσταση της Θεσσαλονίκης, δηλαδή από το Δήμο Θερμαϊκού έως και το Δήμο Δέλτα. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι στα όρια του δήμου είναι και τα ΤΕΙ, που θα μείνουν, όπως δείχνουν τα πράγματα, μόνον με σύνδεση με λεωφορεία του ΟΑΣΘ...

«Δεν μπορεί ο Δήμος μας να μένει εκτός ενώ, πέρα από τον τοπικό πληθυσμό, περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας, τη ΒΙΠΕ Σίνδου και την ΑΒΣ Καλοχωρίου, το μεγαλύτερο παραγωγικό κορμό της Βόρειας Ελλάδας. Πολύ περισσότερο που όπως έχει διακηρυχθεί επίσημα από την κυβέρνηση και από τους αρμόδιους φορείς οι δημόσιες συγκοινωνίες ‘θα αναδιοργανωθούν και θα ανακατανεμηθούν, έτσι ώστε μετρό, λεωφορεία και όποιες άλλες συγκοινωνίες προκύψουν, να αποκτήσουν συνδυαστικό χαρακτήρα, με σκοπό την ολοκληρωμένη αστική κινητικότητα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα», τονίζει.

Από τον δήμο Δέλτα στάλθηκε, ήδη, επιστολή στον πρόεδρο της Αττικό Μετρό καθώς όπως επισημαίνεται, η έναρξη της διαβούλευσης για το "μετρό στα Δυτικά" ο Δήμος Δέλτα το πληροφορήθηκε από... τα ΜΜΕ! Στην επιστολή ερωτάται η Αττικό Μετρό Α.Ε.:
  • Γιατί στο σχεδιασμό για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν περιλαμβάνεται σταθμός στα Διαβατά; Ή στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου;
  • Πως θα εξυπηρετείται ο Δήμος Δέλτα με το νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό;
«Οι κάτοικοι του Δήμου Δέλτα και όσοι εργάζονται σ’ αυτόν, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και οι όποιες διεργασίες δεν πρέπει να οδηγήσουν ξανά σε κολοβούς σχεδιασμούς», καταλήγει ο κ. Φωτόπουλος.