[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τσίπρας προς Μακρόν: Η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος σε επιχείρηση στη Συρία

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα συμμετάσχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία,ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τονίζοντας οτι απαιτούνται αποφασιστικές πρωτοβουλίες απο την Ε.Ε. Τόνισε επίσης πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, κατά τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν επικεντρώθηκαν και στον ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας την επόμενη περίοδο, ενώ μίλησαν ακόμη για τη συνάντηση Τσακαλώτου – Σολτς και για την ενεργειακή συνεργασία με την Κύπρο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]