Για “μαθητευόμενους μάγους” στον Οργανισμό Τουρισμού μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Πρακτορείο FM του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου και ανακοίνωσε ττη διακοπή της συνεργασίας της Ένωσης με τον Οργανισμό.



"Σταματήσαμε με δική μας πρωτοβουλία αυτήν τη συνεργασία τη Δευτέρα. Για την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός Τουρισμού με αυτήν τη δομή και με αυτήν την νοοτροπία και με τους μαθητευόμενους μάγους να συνεχίζουν να εμπλέκονται στο τμήμα μάρκετινγκ, έχει τελειώσει. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο γι' αυτό το θέμα πριν ενημερώσουμε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και τους συναδέλφους μας" είπε ο κ. Μανδρίνος, υποστηρίζοντας ότι η Ένωση "έκανε πολλές προσπάθειες, επί πολλούς μήνες, γι' αυτή τη συνεργασία -η οποία προέκυψε και με τις παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη- αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό".


Ο κ. Μανδρίνος τόνισε, ωστόσο, ότι δεν προσωποποιεί το πρόβλημα στο όνομα της προέδρου του Οργανισμού, της κ. Πατουλίδου, αλλά εξέφρασε την ανάγκη να αναλάβουν τον οργανισμό επαγγελματίες και όχι πολιτικά πρόσωπα. "Η πόλη χρειάζεται προώθηση στην προβολή της για να δουλέψουν όλοι. Αυτό δεν αφορά μόνον τους ξενοδόχους. Ο τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας" τόνισε.


Ικανοποίηση για την πληρότητα


Αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μανδρίνος δήλωσε ότι η ΕΞΘ είναι ευχαριστημένη, καθώς έκλεισε η χρονιά με αυξημένη την πληρότητα, η οποία "άγγιξε" το 70% ενώ το 2016 ήταν στο 67%.


"Εκείνο που μας προβληματίζει είναι οι υπηρεσίες airbnb κτλ. Δεν έχουμε θέμα με τους ίδιους τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις αλλά με τις σχέσεις που έχουν με τους νόμους και τη φορολογία, που είναι καθοριστικό στο να είναι όλοι ανταγωνιστικοί αλλά και το προϊόν να είναι ανταγωνιστικό" σημείωσε ο κ.Μανδρίνος και πρόσθεσε: "θα πρέπει να ελέγχονται όχι μόνο στο θέμα της φορολογίας αλλά και για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, η οποία συνοδεύει τον απερχόμενο τουρίστα από τη Θεσσαλονίκη".


Γκρίνια για τις υποδομές


Ο πρόεδρος της ΕΞΘ μίλησε, επίσης, για την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι υποδομές της πόλης. "Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη είναι ριγμένη στα θέματα των υποδομών και ότι είναι σε όλα πολύ πίσω. Δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον, όπως στην πρωτεύουσα, όπου ξεκινάει ένα έργο και ολοκληρώνεται. Δεν μπορεί το Μοναστηράκι με τόσα αρχαία, να τελειώνει τόσο γρήγορα και εμείς να παιδευόμαστε για χρόνια" υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος και πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM": "Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα όχι τόσο με το αεροδρόμιο, που από τη στιγμή που πήγε στη Fraport θα προχωρήσουν οι υποδομές όσο το θέμα που θα έχουμε με το μετρό. Τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, με το κλείσιμο της Βενιζέλου, είτε της πάνω πλευράς είτε της κάτω, και πλέον δεν θα είναι μόνο για τους καταστηματάρχες αλλά για όλη την πόλη".