Είναι ο καλύτερος; ο δεύτερος καλύτερος; ο τρίτος; Ο,τι και να 'ναι, απλά άνοιξε τα μάτια σου και ζήσε τη φάση. Απόλαυσε τη στιγμή. Χάζεψέ τον να απογειώνεται και να κάνει αυτό το επικό.
Το ψαλιδάκι του είναι η κορυφή της πυραμίδας, η απόλυτη μαγεία, η τέρψη της μπάλας. Ακόμα και οι οπαδοί της Γιουβέντους σηκώθηκαν και τον αποθέωσαν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε και πάλι πλάκα στον τεράστιο Μπουφόν, σκοτώνοντας τον για 9η φορά στις έξι φορές που έχουν ανταμώσει και οδήγησε τη Ρεάλ στο τρελό 0-3 εκεί μέσα, στη χειρότερη εντός ήττα της Γιουβέντους στο Ch. League. Ο ιδιος ο Πορτογάλλος στο τέλος του αγωνα σταθηκε στο γκόλ που σημείωσε χαρακτηρίζοντας το ως το καλύτερο:" Ήταν πολύ καλό ματς από την ομάδα, προφανώς όλοι μιλούν για το δεύτερο γκολ μου. Προφανώς ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ, πιθανότατα το καλύτερο της καριέρας μου. Είχα βάλει κι ένα γκολ με ψαλιδάκι με την εθνική Πορτογαλίας, έμοιαζε λίγο. Μάλλον, δεν έμοιαζε, αυτό είναι λίγο καλύτερο. Σηκώθηκα ψηλά, είναι ένα γκολ που θα μείνει στη μνήμη και ίσως το καλύτερο γκολ μου. Έψαχνα καιρό αυτό το γκολ, αλλά δεν έγινε λόγω των συνθηκών στα ματς. Πέρασε από το μυαλό μου να το κάνω και βγήκε καλά. Μερικές φορές δεν βγαίνει καλά, αλλά πρέπει να προσπαθείς πάντα. Ήταν ένα μεγάλο γκολ, τόσο φανταστικό, δεν περίμενα να βάλω αυτό το γκολ. Αλλά, καλύτερα ας μιλήσουμε για το ματς. Ήταν φανταστικό, βάλαμε τρία γκολ σε μια μεγάλη ομάδα. Παίξαμε καλά και είμαι χαρούμενος", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για το standing ovation από τους οπαδούς της Γιουβέντους:
"Ήταν απίστευτη στιγμή, πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς της Γιουβέντους, αυτό που έκαναν ήταν απίστευτο. Κάτι που ποτέ δεν μου είχε συμβεί σε όλη μου την καριέρα. Είναι μια ομάδα που πάντα μου άρεσε, από παιδί μου άρεσε να βλέπω τη Γιουβέντους. Είμαι χαρούμενος. Το Champions League είναι η διοργάνωσή μας. Με μαγεύει να παίζω στο Champions League. Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να προσέξουμε στη ρεβάνς".

ΣΣ1

Το γκολ του Πορτογάλου αποτελεί ποδοσφαιρικό θέμα συζήτησης σε όλη την υφήλιο. Μπορεί να μην έχει μετρηθεί με ακρίβεια επίσημα το ύψος στο οποίο βρίσκεται το πόδι του όταν φεύγει η μπάλα για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Τζανλουίτζι Μπουφόν, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν βγει και το εύρος τους κυμαίνεται από 2,10 έως 2,38 μέτρα. Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τη "Marca" το σώμα του Βραζιλιάνου βρίσκεται σχεδόν σε οριζόντια θέση σε 1,41 μέτρα από το έδαφος.