20180402_124049


«Δεν γνωρίζουμε ακόμη από που προήλθε η βλάβη»! Αυτό παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι σήμερα (Δευτέρα) προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση στους πολίτες για τα προβλήματα υδροδότησης που υπήρξαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.



Ο πρόέδρος της ΕΥΑΘ ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για τη ταλαιπωρία που υπέστησαν, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι η ηγεσία της ΕΥΑΘ (σ.σ. δηλαδή ο ίδιος) έκανε ότι μπορούσε όλες αυτές τις μέρες ενημερώνοντας τόσο την πολιτική ηγεσία όσα και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς.


«Στην παρούσα φάση το περιστατικό διαχειρίστηκε η ΕΥΑΘ γιατί αυτή επιδιόρθωσε τη βλάβη»,  υποστήριξε ο κ. Κρεστενίτης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ η επιδιόρθωση της βλάβης του αγωγού έγινε αποκλειστικά από συνεργεία της ΕΥΑΘ και η μόνη συμβολή ιδιώτη υπήρξε με… κάποια μηχανήματα.


Ο κ. Κρεστενίτης ανέφερε ότι θα υπάρξει έρευνα από εμπειρογνώμονες προκειμένου να ερευνηθεί από που προήλθε η βλάβη. Μάλιστα υποστήριξε ότι θα απευθυνθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο προκειμένου να γίνει η εμπειρογνωμοσύνη.


Η ολική διακοπή του νερού, σύμφωνα με το κ. Κρεστενίτη, έγινε γιατί έπρεπε να γίνει αντικατάσταση του κομματιού του αγωγού. Παράλληλα ο κ. Κρεστενίτης υποστήριξε ότι έγινε προσπάθεια να υπάρξει δίκαιη κατανομή του νερού σε όλες τις περιοχές ενώ δόθηκε προτεραιότητα σε κοινωνικές δομές όπως τα νοσοκομεία (σ.σ. το Νοσοκομείο Αγίου Παύλου, πάντως, ακύρωσε προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω της έλλειψης ύδατος).


Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ υποστήριξε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμία ένδειξη για μικρή ή μεγάλη διαρροή στον αγωγό.



Ο κ. Κρεστενίτης αποκάλυψε ακόμη ότι πριν ενάμιση χρονο ξεκίνησε η δημιουργία αγωγού που συνδέει τα αντιλοστάσια Αραβησσού και Αλιάκμονα ωστόσο ενώ το έργο ήταν να ολοκληρωθεί σε δυο με τρεις μήνες έχει κολλήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων. Υποστήριξε ακόμη πως αν ο αγωγός αυτός ήταν έτοιμος θα ήταν πιο εύκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος.


Για το θολό νερό που έτρεχε σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά την αποκατάσταση της υδροδότησης, η διοίκηση της ΕΥΑΘ υποστήριξε ότι το φαινόμενο αυτό είναι φυσιολογικό μετά από μια διακοπή και τη στασιμότητα του νερού που δημιουργήθηκε.


Ο διευθυντής δικτύων της ΕΥΑΘ κ. Λάζαρος Καμπουρίδης στην τοποθέτησή του εξήγησε ότι στις πέντε προηγούμενες βλάβες που υπέστη ο συγκεκριμένος αγωγός της Αραβησσού οι τρεις προήλθαν από λάθος υδραυλικών χειρισμών ενώ η σημερινή βλάβη δεν προήλθε από κάποιο λάθος χειρισμό.


Τέλος, η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει κάποια μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.