Σε συστράτευση “όσων θέλουν με συνέργεια και συνεργασία να δουλέψουν για μια καλύτερη καθημερινή Θεσσαλονίκη” κάλεσε ο Χάρης Αηδονόπουλος, ανακοινώνοντας, σήμερα, την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Πόλη Μας”, την οποία χαρακτήρισε “συλλογικότητα”.



Μάλιστα, επέλεξε να δώσει αυτήν τη συνέντευξη από τον πύργο του ΟΤΕ στη ΔΕΘ, “γιατί συμβολικά από εδώ βλέπεις όλη την πόλη”.


Όπως δήλωσε, η παράταξη είναι ανοικτή σε ανθρώπους και ιδέες: “Αποφασίσαμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές και περιμένουμε προτάσεις και ιδέες από το πλήρωμα της Θεσσαλονίκης στις ομάδες εργασίας που έχουμε για κάθε τομέα αρμοδιότητας της δημοτικής αρχής”, είπε.


Και πρόσθεσε: “Η μαγική λέξη που αντικαθιστά την αναποτελεσματικότητα και τις φλυαρίες είναι η συνέργεια και η αμεσότητα. Φαντάζουν λέξεις χιλιοειπωμένες. Όμως, οι δεκαετίες της παρουσίας πολλών από εμάς σαν ενεργούς πολίτες και αιρετούς με συνέπεια και ουσία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, κάνει τη διαφορά και εγγυάται το άσβεστο μνημονικό αποτελώντας εγγύηση. Όποιοι ξέρουν και αγαπούν την πόλη τους δε διστάζουν να δημοσιοποιήσουν άμεσες και εφικτές προτάσεις χωρίς προϋπόθεση κατοχύρωσης δικής τους ιδέας, γιατί το ζητούμενο είναι η ποιότητα ζωής όλων.

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να επισημαίνει ό,τι ανάρμοστο στη Δημοτική Αρχή, η οποία δε θα φοβάται την κριτική, αλλά θα τη δέχεται ευχάριστα σαν έκφραση συνεργασίας. Γι αυτούς τους λόγους συσπήσαμε το “Πρώτα η πόλη μας”, μια συλλογικότητα που μετεξελίσσεται σε δημοτική κίνηση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις επόμενες Δημοτικές εκλογές”.


Με την πρόσκληση στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αηδονόπουλος έριχνε και τα “καρφιά” του στη Διοίκηση Μπουτάρη, αφού επισήμανε: “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, της συντήρησης των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας. Από τα κύρια ζητήματα είναι το κυκλοφοριακό,οι θέσεις στάθμευσης που δεν καλύπτουν τις ανάγκες,η καθαριότητα και η ερήμωση της πόλης. Οι αλλαγές πρέπει να είναι δομικές και οι δημότες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να “συμμετέχουν” στη διοίκηση της αγαπημένη; μας πόλης. Η διοίκηση οφείλει να παράξει έργο για κάθε ένα δημότη σε κάθε γωνιά του δήμου χωρίς κομματικές κατευθύνσεις αφού τα πεζοδρόμια τα πατούν αδιάκριτα όλοι”.


Μάλιστα μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι των σόσιαλ μίντια, καθώς καλεί σε συμμετοχή και αναρτήσεις με το χάσταγκ Synergeia#πρώτα η πόλη μας. Θα πρέπει, πάντως, να αποφασίσει αν θα περιλάβει στο χάσταγκ και τη… συνέργεια ή αν θα την αφήσει εκτός… πόλης.