beirut_0


Με μια ακόμη δράση τουριστικής προβολής και με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό για την προσέγγιση νέων και δυναμικών αγορών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην εκδήλωση “1st Greek Tourism Workshop” στο Λίβανο (Βηρυτός, 2 Μαΐου 2018).


Η εν λόγω δράση, στην οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει μαζί με άλλες ελληνικές Περιφέρειες και τον Ε.Ο.Τ., τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και της ελληνικής Πρεσβείας στο Λίβανο.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δράση “1st Greek Tourism Workshop” στο Λίβανο είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος του προορισμού της Κεντρικής Μακεδονίας και η περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης της με τις αγορές των αραβικών χωρών. Σε συνέχεια της περσινής συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΑΤΜ” στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και της δικτύωσης που αναπτύχθηκε εκεί, καθώς και των διμερών σχέσεων και επαφών που έχουν ξεκινήσει με την αεροπορική εταιρία “Qatar Airways”, η οποία ξεκίνησε ήδη από τις 27 Μαρτίου 2018 την απευθείας αεροπορική διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Ντόχα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις προσπάθειες να προσεγγίσει τις πολλά υποσχόμενες αυτές αγορές, διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο επισκεπτών από τις αραβικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διετία 2016-2017 καταγράφηκε διψήφια αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις αραβικές χώρες στην Ελλάδα και αυτή η θετική δυναμική συνεχίζεται και φέτος. Σύμφωνα με στοιχεία, οι επισκέπτες από τον Λίβανο είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και ενδιαφέρονται κυρίως για εναλλακτικό τουρισμό, ενώ και ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος, μιας και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι χριστιανοί. Πρόκειται για μία τουριστική αγορά που αναζητά διακοπές υψηλών απαιτήσεων, έντονη νυχτερινή ζωή, τουρισμό city break, εξαιρετικά καλό κλίμα, τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, τα οποία προσφέρει σε εξαιρετική ποιότητα η Κεντρική Μακεδονία. Στο “1st Greek TourismWorkshop” στη Βηρυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει το τουριστικό της προφίλ μέσα από με οπτικοακουστικό υλικό, δίνοντας έμφαση στα θεματικά τουριστικά προϊόντα της σε ένα κοινό εμπορικών αντιπροσώπων, travel agents, tour operators και med facilitators από την αγορά του Λιβάνου. Εξίσου σημαντικές διαγράφονται και οι προοπτικές επενδύσεων στην Κεντρική Μακεδονία από τις αραβικές χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα συνδέεται με ιστορικούς και μακροχρόνιους δεσμούς εμπιστοσύνης και φιλίας.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει και στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Greek Travel Show” («Ελληνικές Διακοπές») στην Αθήνα (4-6 Μαΐου 2018) που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, με σκοπό να προβάλλει τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της στο ευρύ κοινό της πρωτεύουσας, λίγο πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.

Η έκθεση “Greek Travel Show” («Ελληνικές Διακοπές») θα πλαισιώνεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και φέτος θα υπάρχει ειδικός χώρος για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού, σε συνεργασία με το σήμα πιστοποίησης ξενοδοχείων “Bike Friendly Hotel”. Η σπουδαιότητα του ποδηλατικού τουρισμού διαφαίνεται ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, αφού το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα εισοδήματα και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Πέρυσι την έκθεση Greek Travel Show” («Ελληνικές Διακοπές») επισκέφθηκαν πάνω από 9.000 επισκέπτες.